屋企人最近 firm 左 末期肺癌。。。

689 回覆
654 Like 46 Dislike
可以
將來年紀大咗,到時如果覺得貴
隨時可調低成普通房
如果唔係煙剷:

天無絕人之路,作最壞打算,作最好安排 ,

如果係煙剷:

肯定平時大搖大擺通街放毒及亂掉煙頭垃圾,害人終害己,死有餘辜,早日同毛主席圍爐吧
哦 怪人唔禁囉
唔係AA,無推薦。上面嗰間幾平都無用,1出事查幾個月實搵到位唔賠。
肺癌最恐怖係前期冇咩病徵,一有事就後期咁滯,所以解釋到佢點解係top killer
食煙就死左佢算啦
意見係去搵私家腫瘤科醫生(尖沙咀個d)
唔係私家醫院睇
私家腫瘤醫生真係1000-2000一次
以前屋企人有去睇
佢地會睇醫健通睇公院數據
再分析你個CASE係點,可以用咩醫
公屋2老無咩錢就可以申請資助
窮人生仔
其實你係咪記錯咗第二間
之前嘈得勁既係宏記 同信記

bowtie冇咩點出過事
唔係年紀大先愈易中招咩
會唔會後生普通好啲? 過50轉半私家
樓主個case齊哂報告喇
佢話之前睇公立
一時未接受到問得唔夠仔細
咪推介佢去問私人專科意見
1000-2000一次咪差不多
頂住呀樓主
加油
有咩唔開心上黎分享
鏢靶藥同免疫療法係唔包,你冇一球唔好搞啊
跟行程都辛苦
俾多少少包車好d
有咩突發都可以stop左先
推遲一日半日留酒店休息
團既話影響其他團友自己又辛苦
快啲搵醫生轉介社工搞(關愛基金/藥物資助),一來要準備銀行流水,二來需要批改時間。

個舊錢係幫到好多手,差不多幫你頂左8成口服癌症藥藥費
同埋照野個啲,私家醫生會叫病人去公立排期照or攞reference letter去啲醫療中心照會有折
有限錢嚟,反而係治療個part先貴
盒仔印恐怖相都係鋪路去全面禁,起碼都盡量用教育降低煙民人口後先禁
一下禁會有好多問題

不過如果個政府覺得煙草收入>醫療開支就另計啦
傻既 煙剷會驚影響人?
升級保障係要重新核保,同 重新買係冇咩分別

如中途有事claim過有病歷(視乎細野定大野)

有機會新增不保事項
快手做基因test 2皮, test 到啱用免疫治療有機會好得返的
真心樓主留返啲錢畀自己同屋企人做body check好過
如果長期食二手煙隨時中招
煙鏟 公屋 廢老 全中
醫嚟都晒氣 睇怕人壽都無一份 死都要累仔女
講多句,點解會建議去跟個私家腫瘤科醫生係因為公立要排期,但私家個個你幾時約佢都得,彈性好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞