Apple Vision Pro討論區 (3) 香港有人出街用未

952 回覆
1 Like 10 Dislike
可惜唱歌條片畫面唔靚
os2 係咪用唔到moonlight vision?
認真os2.0 希望快啲可以加入新macos 果個功能
就係可以接手控制iphone
而家戴左vp 講真唔想睇電話
完全miss 哂所有msg
同意

可以用埋iPhone真係好重要,

唔知接收嘅iPhone可唔可以用眼球做埋 faceID
你去設定眼球id 果到睇下
佢有一項係1小時內開過iPhone就可以眼球解鎖
但我實測係唔知有咩用
iPhone一樣係faceid 解唔到,亦無用眼球解,都係要密碼解
iPhone都上左18?
上左呀,但未上最最最新果個beta
我 iPhone用眼球ID都唔成功,唔知點搞
所以可能係遲下會有,但仲未開放
如果佢可以用眼球解lock
然後係VP 渲染個實時畫面係vp 螢幕入面嘅渲染嘅IPHONE 上面
我真係會高潮到死
唔知你明唔明我講咩
唔知有冇get 錯,萬花筒iPhone??? 點解要咁做
唔係唔係
姐係而家拎住部iphone 睇,都睇到
但因為唔係對焦落去,所以有啲矇
咁佢而家係可以mirror 個畫面係VP 到睇iPhone嘅畫面架嘛
我就係想佢將呢個MIRORR 嘅畫面,砌返落去畫面入面果部實體iPhone 到
咁我就可以直接望住部IPHONE TOUCH 落個SCREEN 到
唔洗凌空篤篤篤
明了,即係高清版實體iPhone
yesyes
我覺得如果佢做唔到,要凌空篤篤篤都係on9
咁計,有啲情況直頭用iPhone 做埋controller 都爽
其實應該都得,但我未諗到
淨係取代select 嘅功能,已經可以插住袋用VP

仲有一啲要用陀螺儀嘅都一定會準過capture隻手
想問下後加/單獨買zesis鏡片個流程係點?
相信好多人戴咗眼鏡一排,根本搵唔返視光師出嘅度數,甚至根本冇俾過?
唔會個個都走去特登驗一次眼攞個報告掛?
喺Apple Store係咪可以俾副眼鏡佢check個度數,就現場買返一樣嘅度數?
Apple Store有機即場度,俾副眼鏡佢就得
鏡片應該無得即場買即場拎,要訂
hololens 同google glass 真係生不逢時
岩岩試完, 真係幾正

但 d相同 video 好似唔係咁清

睇佢踢波運動真係 wow 出黎

影院mode 都幾正

期待技術再成熟就可以課金
相同片清唔清真係睇片源
講多少少?
其實vision pro出得嗰半年
普及度唔高
市場又唔大
成唔成功真係話唔埋㗎
hololens出左咁多年,當時個定價3500鎂,個陣睇超貴,令好多人卻步,仲要都係用手勢去操控,其他大致上同vision pro差唔多,當年少人買,搞到個生態圈唔夠,又冇咁多廠商同app去support,加上可能當時個運算唔夠好,同微軟出到第二代之後就停手冇繼續研發,google glass就10年前已經有,做到好多當年ar嘅嘢俾私隱問題打死左apple 多果粉,如果佢第二第三代減價又去到萬幾蚊,重量減一半以上,應該真係改變到個潮流,依定啲晶片又勁. sao或加速世界個頭戴式應該呢廿年左右會有但成唔成功最後睇啲左膠會唔會再左膠住晒先得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞