Apple Vision Pro討論區 (3) 香港有人出街用未

952 回覆
1 Like 10 Dislike
邊度水貨係平一大截?
我浄係知英國買256貴成$7000
拆遮光轉做邊樣
先達
我意思係邊度嘅水貨
apple班友好多都好廢
我年頭去試果陣
係一班人一齊試,每人有個staff跟身
每張枱都有一個senior

雖然果陣真係岩岩出
但我suppose應該個個都有試用過有brief過掛
但果班陪坐真係廢到仆街,似直頭自己都無試過咁款
10問9唔知
淨係識不斷好high咁問你係咪覺得好amazing(佢地每部有部ipad同步畫面)
試半粒鐘入面就係不停聽到果一個senior不停幫成張枱既on9陪坐解圍
好幾次個senior都忍唔住串9個陪坐

但個senior就真心專業,基本上都解答到
Same
試玩左,個mon睇safari幾清,但啲content唔掂喎,camera feed好noisy仲有motion blur,sptial video/panorama起哂格staff都仲問我係咪好immersive
我去過兩次demo
第一次完全咩都唔問由佢guide我做乜就做乜
淨做基本嘢成個過程好流暢
第二次一問/試多啲其他嘢就開始鳩答
美國la
"第二次一問/試多啲其他嘢就開始鳩答" <------- 真

我初頭都跟住佢話試乜就試乜, 之後我唔聽佢講, 想試下開網頁睇 netflix 同 youtube, 佢好似唔想我咁做咁.......
啲最前線staff自己都唔熟product,同埋都冇以前個啲咁有心學

罐頭式咁做完就算,要Senior d 同埋business 個啲先傾得埋
以前啲staff個個都用緊iPhone/iPad
依家Vision Pro咁嘅價錢
我懷疑有幾多個staff會買嚟用
自己都冇嘅產品又點會有passion同knowledge教人用
而家水貨幾錢?🤣🤣👍🏻
水貨喺香港都可以整?
down完用moon player睇
係slr down 咗8k, 20gb,好正好清,可惜係西片
可以la, 全球保
用iphone影唔清好正常 睇返無反相機嘅相真係靚好多
如果VP推得起嘅話
iPhone遲早要狂追手機影相嗰part
或者直接開多條product line做相機堆硬件
想個戴vp睇手機會唔會都有noise
Avp硬件基本上最top啦 係cmos大細呢啲冇得搞 手機影相點都係柒 even用pixel影都有呢個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞