Apple Vision Pro討論區 (3) 香港有人出街用未

952 回覆
1 Like 10 Dislike
有冇人同我一樣成日間唔中都要重做眼部設定先準, 如果唔係成日差一行望極都唔岩位
個額頭唔痛咩
要較得好平衡
我都試過,額頭頂唔到好耐,個surface area 太細
所以加左個open face 係額頭
我可能遲啲都會試下,見呢度都係介紹額頭
我主要係覺得冇遮光好似唔夠immersive
vr panda 出左個immersive version, 過幾日到,到時包膠
如果好用可能都會試下 而家叫做ok 但係次次都要較個平衡
我用緊另一個 3d print open face, 又係用晒兩條band, 但耐左硬係有d 唔舒服

可能真係要兩條solo knit 先掂

已經用左成千蚊試
有無人VisionOS2 個反手睇電量個細monitor 好模?但其他又無事
距離太近
根據 IDC 提供的數據顯示,2024 年第一季度的全球 AR/VR 市場份額發生了顯著變化。Meta 的市場份額從 2023 年第四季度的 62.2% 大幅下降至 37.2%。Apple 首次進入市場,佔有率達到 17.0%。ByteDance 和 Xreal 的市場份額也顯著增長,分別達到 11.9% 和 9.4%。IDC 預測出貨量將在今年稍後恢復成長,銷量將比 2023 年增長 7.5%。2024-2028 年耳機出貨量預計複合年增長率 (CAGR) 為 43.9%。
According to IDC data, the global AR/VR market share underwent significant changes in Q1 2024. Meta's market share dropped sharply from 62.2% in Q4 2023 to 37.2%. Apple entered the market for the first time, reaching a 17.0% share. ByteDance and Xreal also saw significant growth, reaching 11.9% and 9.4% respectively. IDC predicts that shipments will resume growth later this year, with sales increasing by 7.5% compared to 2023. The compound annual growth rate (CAGR) for headset shipments from 2024 to 2028 is expected to be 43.9%.

咁日係因為屋企太細,冇得解決
我試兩條solo knit 一個M 一個S,用同一個mounting

最後覺得用兩條原裝好用啲,始終有三點接觸,可以有三點調教
送到,塊棉好c服
會唔會漏光?immersive 感好唔好
個鼻有漏,差過原裝light seal 少少但舒服好多
各位師兄買幾多gb 板本?

如果我本身有1tb cloud 值唔值買大d gb 數既vp?
起碼512
但512同1TB價錢只爭少少但多一倍容量

1. 256係唔足256
2. OS本身都會佔位
3. iCloud只係比你放相/片/文件,唔可以裝app
4. 目前基本上都講唔會咁快有下一代,最多出個cut cost版
即係預佢有真2代都2027打後

所以...忍痛上1TB吧

睇你av放nas定點 如果唔係放入avp 256夠
就還好,不過係禁啲制/拉Timebar難啲 未到起格既
追左六集台劇
我想問問AVP可唔可以同時播放多個影片?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞