Apple Vision Pro討論區 (3) 香港有人出街用未

952 回覆
1 Like 10 Dislike
有心就5年內普及,每年出機改善去upgrade, 第一代iphone 07年出,08年已經出3G
硬件會平架嘛ching
根本10年後用返一模一樣嘅spec
純粹m2 升級成到時嘅chips
都肯定依然係業界頂尖水平
但成本肯定平好多
明明apple 係提供靚料先咁貴
就大把人當係垃圾咁
笑死
而家都唔係機能問題,而係唔夠app
Market唔夠大吸引唔到developer,所以有平價版比較重要
明明依家VP係勁到啲人調番轉叫Apple其實唔洗出得咁勁
不如閹下嘢出平價版開展咗個market先

你做乜成日都覺得係Apple唧牙膏
因為睇返個 history 呢舊嘢存在左一段時間,後期係度搞軟件同拍片同埋佢之前申請左有好多專利,好多都冇放落去,更上以佢賺到盡嘅性格,成本都係售價三分一,有三分二嘅錢係賺錢,開發成本同promotion,如果佢賣萬5至兩皮已經可以長賺同加快普及
我覺得佢成日將「VP太貴,啲人(佢)買唔起所以唔普及」誤解成為「Apple唧牙膏」
覺得貴就meta quest 啦,或者PSVR2 打機,市面好多選擇。

3 皮買玩具唔啱就唔好買

上網叫春話貴有撚用,你無錢上網講唔會有人幫到你

窮撚同素食撚一樣,係要週圍同人講

Vision pro 又重又有舊電,OS1.2 又殘廢,又少app。不過無人逼你去買

利:用家。
公道講句
Apple對VP嘅期望唔止一件「玩具」俾一小撮有錢佬買下咁簡單
佢地係想有當年iPhone級數嘅效應

依家Vision系列又唔似iPhone/iPad咁樣存在咗勁多年有勁多款買
就算某啲款唔好賣都仲有其他款/深厚根基頂住
依家VP=成個Vision系列
VP唔好賣=成個Vision唔賣得
所以Apple點都要搵方法解決
冇得下下賴啲用家窮撚
想問吓有無人用香港apple ID睇咗新出嗰段熱氣球片
喺apple tv 搵唔到嘅?
定係要subscribe tv+?
有冇人可以幫手試試
具體播邊類
例如一邊睇Netflix/Disney+,一邊睇YouTube
因為好似iPadOS咁,睇片時一播新嘢舊嗰邊就會停咗
要sub 咗先睇到,等到九月佢出埋劇同wild life 2先sub 抵啲
這些 Apple Immersive Video 作品將以 Apple TV app 在 澳洲、加拿大、香港、法國、德國、日本、新加坡、英國和美國免費提供。
拎一舊錢出黎,例如100億usd 黎逼啲廠寫mac 玩嘅game 啦
而家下下mirror 好煩

順帶一問,而家vp mirror 玩ps5 嘅最佳方法係咩
依兩樣的話會停,不能一齊播

咁真係又要再諗諗
唔該晒
vision os 1.2 係咁,2.0 你要找其他巴打試,仲有第三方app 可能得
Ps remote play
但得 1080p, 要 4k 就要裝capture card
延遲好嚴重,明明網速上ofca check 已經200mb 以上
Apple連Mac打機推咗咁多年都推唔掂
VP真係可以慢慢等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞