Apple Vision Pro討論區 (3) 香港有人出街用未

952 回覆
1 Like 10 Dislike
其實都係錢嘅問題
Apple 最唔缺嘅就係錢
好想佢快啲搞好佢
依個應該係sony搞,同apple冇關,sony果部portal同network都出唔到4k,而點解sony點解唔出明顯同4k gaming要好高流量事,好易會drop resolution quality同frame rate
延遲係睇ping數
其實都係錢嘅問題
Apple 最唔缺嘅就係錢
好想佢快啲搞好佢
依個應該係sony搞,同apple冇關,sony果部portal就算同network都出唔到4k,而sony點解唔出明顯因為關4k gaming要好高流量事,好易會drop resolution quality同frame rate
我指直接係apple 各平台出game
搞掂個重量同續航力先買
咪有assassin bio果堆,錢唔代表買到game,m$都買唔哂啦,最緊要都係個平台話到比game廠聽個platform多客
如果錢可以買到所有嘢嘅話
Mac晨早大把機打

事實上係Apple喺呢方向比人遲起步/弱勢得嚟
又要夾硬揸莊對啲廠要求多多/唔俾錢人賺
所以啲廠都唔show Apple
果粉真係注定悲劇
啱啱買咗機想問個好白痴既問題
個沉浸環境點樣轉去月球或者湖邊?依家剩係用到白沙..
明明試demo個陣都轉到,依家就搵唔返個制
home menu左面三點,最下果點click入去
ipad app 但safari開會體驗好啲 因為safari播片放大可以入佢個戲院mode
黎緊奧運有無avp 專用app
唔該晒巴打
即刻上到月球
冇用話nowe,如果用now隨身睇,用app可以睇4k channel,web就唔可以
普通用家係咪唔建議買?
無Netflix YouTube app又少
怕買完玩兩三日就唔知擺咗去邊
用Safari睇Netflex同Youtube冇問題其實

利申OS2
睇你想要d乜

用黎睇戲 - ,一隻65" 2D OLED都3萬幾,但AVP屌打
youtube無問題 netflix無問題 D+直頭良好體驗
睇streaming推Supercut
https://apps.apple.com/us/app/supercut-streaming-hub/id6478435954

用黎打J - ,人類毀滅計畫

用黎拍同睇spatial videos - ,AVP個鏡頭距離係正常雙眼距離,拍出黎既立體感屌打iphone

用黎打機 - 唔值,出門轉右買quest 3

講真你買完用落真係覺得唔岩用,放出去都係蝕少少
當買個未來體驗都值
你識玩食信用卡迎新直頭倒賺都得
剩係用黎睇戲已經超值, 根本屌打任何imax , 仲要冇人嘈鳩住你

再加埋環景, 轉個頭望原來自己係月球果下先正
介紹比有女巴打一個玩法
又或者你出去叫G咁玩都得

屋企remote play係睇內網
ps5插線
wifi6 開MU-MIMO,手動wifi channel,160MHz,dns set 1.1.1.1 1.0.0.1,router位置盡量近
要買邊隻靚router去router post爬文

我玩劍星效果都ok,delay一定有d,但可以接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞