Apple Vision Pro討論區 (3) 香港有人出街用未

952 回覆
1 Like 10 Dislike
唔係喎,同一個size 黎
本身以為好高清點知仲蒙過平時睇野
我拎黎mac 黎remote play ps5得唔得?
唔知 delay勁唔勁
Immersive background係正嘅 但穿透個鏡頭絕對唔係發佈會講到無套咁高清本身驚試完會俾錢
其實主要係個鼻上門個位覺得大壓力,成日好似比舊野拉左落黎咁,驚帶得多眼皮會比佢拉落黎好多時睇緊會用手hold 住個機咁就舒服好多,不過hold唔得幾耐
後腦嘅承托可能要增加多啲
以VR嚟講算清
Meta Quest 3差好多
會唔會係light seal嘅size唔啱?
可以去Apple試唔同size再換返
買美版有冇咩分別
淨係冇保養?
美版都有保養,有VP賣嘅地方就有保
可以remote play,ps同xbox都可以,但得1080p
delay既話如果同一network可以話良好
唔同network就唔太玩到要精準操作既games
但一般games感覺良好

multi screen暫時只可以多個唔同既app
而連去mac機virtual display你當係其中一個app
os2可以將連mac既virtual display變到ultrawide
os2大約係秋冬出
https://youtu.be/rzefQ-DRa-8?si=f7nu2KRT0iRBYVWN
哇,呢個已經係賣點
但如果真係做嘢用,粒電可以頂幾耐?
係咪唔可以插住電用?
而家OS2都未出有ultra wide 唔知正式推出既時候會唔會有

不過mac我都係prefer multi screen多啲
個電池可以插住電用,我平時係咁用,係有少少kick
有冇人近視散光太深,ZEISS話冇鏡片適合?
有冇方法處理
去做矯視
有冇人係配唔足散光/近視
睇戲睇字會唔會差好遠
我諗d人配游鏡都未必配足
散光配唔足用起上嚟好辛苦
開咗沉浸式體驗睇乜嘢都有光圈
近視反而冇乜嘢做多拉近啲睇
window pc 點樣過file 去vison pro 最快?
iCloud Drive
【淘宝】https://m.tb.cn/h.giBcNis?tk=ex6h3YqXeAC MF7997 「适用于 Vision Pro 头戴不压脸提高改善舒适度配件」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

買左呢個試,到手後會報告
有冇巴打可以分享下黎緊VP有咩game將會有,好想入,但use case唔多,如果黎緊有好玩game就有更多衝動想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞