Apple Vision Pro討論區 (3) 香港有人出街用未

952 回覆
1 Like 10 Dislike
係一邊屌貴,一邊屌垃圾,一邊話平啲會考慮
肉酸到
幾皮嘢買垃圾你仲肉酸
幾皮野當係娛樂支出咁洗左去講到你咁撚大件事
你買前問下佢地咪知...咁多間有賣咩size 都有la
btw 想問下有無同時擁有samsung/lg 8k 大電視+vp 嘅人
認真比,個人感受黎講,你地會想7K 大電視睇戲定VP 睇戲
睇戲睇片只講質素同體驗,電視幾大都比唔上
鍾意將畫面點放都得,訓係度睇電影好爽
但你要考慮埋睇電視你唔使掛舊野係臉前、可以攬住條女睇等等
但畫質呢? 對比度呀果啲呢?
點唔work法?
覺得畫面最低嗰行字有少少濛
藍精靈話正常,佢用都係咁

本身要戴眼鏡
一開始畫面會調整
啲字越嚟越清
覺得好似驗眼咁
個人感覺好頂級
如果你係睇apple自己出嘅片,就直頭係另一個層次
咁姐係唔計群體享受體驗嘅話
vP 係屌打所有電視?
睇戲VP一定正過電視好多
不過睇得耐會唔舒服同埋始終戴住舊嘢會無咁自在
睇完一套戲對眼已經好累
同埋都研究緊點戴係最舒服
對我黎講係

個個人感受唔一樣,你去apple度試一個session啦
有啲人戴一個鐘都頂唔順,咁嘅話就算畫面幾靚你都睇唔到一套戲
單講價錢,一部80吋oled電視都唔平
我已經買左啦
不過已經無錢再體驗一部頂級電視
咁基本上唔會考慮電視啦
用8K OLED電視黎對比既話
電視會實淨d
但現實情況電視去到咁大對你現實環境要求又再高左好多

AVP
你可以任何姿勢都皇帝位,仲有你可以選擇坐高層睇又得低層睇又得,講緊係隨時隨你心情轉換
帶埋出街睇都得
呢d電視機比唔到你

高質3D

將來唔知會唔會比埋個睇戲都可以較曲mon你

同埋88" 8K OLED十幾萬
AVP先2萬幾
最大路既65" 4K OLED 2萬幾
一個人睇既話一定係揀AVP

仲有如果你睇比賽既話呢d效果又係電視機比唔到你
https://youtu.be/1rZjQpD3-3k?si=GG5jTFHliC7GMr4R
https://youtu.be/y9FpgxNeWJk?si=Fhi1Isd9FWKsghUl
咁掂啦
認真舊年wwdc 之後就已經勁想要
買第3方件用halo
咩叫halo???
好似好合符人體工學
我有AVP同部55吋嘅sony A95K

A95K個畫質我覺得同AVP冇乜分別

但電視你冇辦法將周圍環境變到AVP係佢個環境入面睇咁震撼

我第一次係湖邊睇果陣真係O撚曬咀
夜間湖邊睇戲
個倒影

真係正到傻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞