Apple Vision Pro討論區 (3) 香港有人出街用未

952 回覆
1 Like 10 Dislike
有冇人買咗美版水貨 係咪網上買applecare+就得
試左,唔得
想問吓睇想係咪一定要入落photo app先得? 我nas啲相可唔可以想咁睇同變3d
要90日內 唔好諗care+啦
咁買港版算
visionOS 2 個波波同埋好正好舒服

不斷反隻手都玩成日
所以上一個post我都問美版水貨仲買到Apple Care+咩,同埋要計埋如果水貨跟機嘅light seal、頭帶全部都唔啱size,自己買過晒嘅價錢。我等咁耐唔買水貨就係因為咁。
有冇人升咗OS2但係mirroring 唔到iPhone 畫面去vision pro?

同埋有冇人覺得帶住一陣對眼好焗呀?
有得咁mirror 架咩

唔覺焗
有冇人如果netflix用沉浸式黎睇,完全係睇唔到字幕
同問
唔係睇唔到字幕
應該係netflix 唔比佢出
正仆街
如果有app 係scan 完成間屋之後,可以養寵物就好
咁仆街
話時話轉頭出去換返21W先
琴日試左陣都係21 fit過33
話說試過湖邊果個場景用劇院mode 未
個效果靚到
係咪有得揀夜晚同埋黃昏嗰個mode?
夜晚好鬼有feel滿天星星
呢排係咁用佢嚟睇演唱會
個重點係啲湖水
第一次見到哇左聲
嗚,dl 左個app 係有3D 演唱會睇
遲下好似有asepa 期待下先
呢幾晚一收工返到屋企就即刻帶住
一返工好自自然然隻手會double tap
Q&A
Q: 幾時公開發售?
A: 2024年1月19日美國優先pre-order,2月2日係美國正式發售。香港6月14日接受預訂,6月28日正式係香港發售

Q: 價錢?
A:
Vision Pro: $27999(256GB), $29499(512GB), $30999(1TB)
Apple Care+ : $3999
鏡片:冇度數 $749, 有度數 $1149

Q: 螢幕質素?
A: 3386 ppi, ~100° FOV, 平均 34PPD (by ifixit)

Q: 電量?
A: 35.9 Wh (電量唔係用mAh計,因為Vision Pro watt數唔同,大家平時用mAh嚟講電量其實唔太準確,不過大家都係比較smartphone,所以出到嚟又唔會太錯)

Q: 帶眼鏡點算?
A: 好難帶住眼鏡用Vision Pro,帶眼鏡最好買埋鏡片
另加蔡司鏡片價錢:
蔡司鏡片(冇度數) : $749
蔡司鏡片(有度數) : $1149

Q: 幾重?
A: 600–650 g

Q: 一條headband夠用?
A:
隨機送埋另一條頭頂過嘅headband,好多review話會舒服d

Q: 部機本身有電?
A:
冇,完全靠個尿袋比電

Q: 會唔會VR暈?
A: 大部分人試完都話冇

Q: 睇到VR片?
A: 暫時moon vr同skybox睇到,不過好似有bug

Q: 有Vision Mini/Air/SE?
A: 有掛,同上,等我Time Travel完先答你

Q: 你好,我係黎挑機笑Apple
A: 上一頁,出面手機台大把post 比你地發揮

visionOS 2

日常生活有得double tap 就是爽
開新po又唔加q&a
pin this pls
Vision Pro setting 入面air play set receiver, 之後就可以
ohhhhhh 試下先!
係咁出叫我換返個n 嘅遮光,但打去apple 換又叫我試多陣先
有㗎,有呢個功能

我焗到標眼水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞