Apple Vision Pro討論區 (3) 香港有人出街用未

952 回覆
1 Like 10 Dislike
吓 我真係覺得幾好 我本身都高期望
我明你講咩,我都比到90分
At least 我拍完睇返都覺得真實好似
我AirPlay去iPad同Apple tv都冇問題
冇裝beta?

visionOS2 Beta 2
由美國開賣到依家,係reddit/youtube睇到嘅用家心得有:
1. 21w唔止舒服,FOV都多d
2. 好多人直情除個罩,再加副廠額頭band,FOV更好,但睇VR都係裝番個罩
咁唔知🤔
我試左21w 33w 35w
21w一帶上去蘋果機明顯壓得好痛
33w就額頭漏光
35w係舒服但FOV係窄
真係睇面型,review就好多人話21w正
不過依家最多係直情除左佢
我覺得太過個人化,分享個裝置本身個阻力好大,借俾人玩太多掣肘,同埋一定要AirPlay 冇得插線

就算係有超過一部 Vision Pro,互動都唔多,以個價錢黎講,算係比較大既缺點
第時一人一部就爽 琴日dl 左blackbox 玩
好夢幻
如果可以大家可以共用一個空間運算,一定屈機,即係啲波波喺同空間vp 睇到嘅人嚟講係完全同一個地方, Safari/大電視都係大家同一個地方睇緊同一樣嘢
依個係VR死症
如果係平時用開個啲VR,至少一除底俾人,人地都可以即刻睇到感受到
佢好似係會用紅外線scan現身環境, 咁有現實做相對位置比對
我諗應該會做正
想問美版係咪可以轉港版app store?
平港版幾千幾吸引
好似0分別
App store跟apple id
今日終於拎左機 但想問下巴打們點解我無得更新os2.0?
VR 本身就係比你自己ENJOY me time 用, 冇咩需要互動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞