歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (202) 什麼是素組?

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
多謝巴打, 希望有一日都可以係屋企有個位安安定定禁噴
想問你地噴油
用邊款口罩
3M 3200 幾噤用
我自己係實惠買張摺檯 噴油箱用浩盛果隻摺箱,條喉駁去窗 泵就用浩盛果隻叉電泵插濕電

計埋開野收野大概5分鐘可以開晒出黎 個箱抽風同燈光都算唔錯,都適合朝行晚拆
夠用去隔有機料?
想問有冇巴打砌過pg exia?

老正同老翻個燈推薦邊個比較好?
3200 只係面具
有冇阻隔有機蒸氣功能要睇你用咩罐
詳情睇下頭post 安全相關
我本身係用3200 加filter, 之後play safe 轉咗6500 系列

分別係一個filter 定兩個filter. 兩個其實都隔到味,如果3200 唔夠放心咁建議一開始入6200 或6500
夠用
戴左完全唔會聞到味,而且唔會太焗,價錢方面都唔算太貴 記得用完入番去佢個袋入面如果唔係濾芯好快打柴
FILTER用3311k-55 唔記得講番
等屋企人接受程度大啲可能會考慮下買水簾式個隻
其實水簾難啲收埋,樓上巴打話晒用浩盛嗰兩款真係幾fit。我用大版次次噴完收返埋書枱底唔使阻桌面空間
想問下模型上完油點樣消左陣臭味
通常油完玩陣就放箱,好少可有得拎出尼吹
而家成個箱勁臭用大創活性碳頂緊
油完其實表面乾入面可能未乾晒 所以都係擺幾知鐘至一日等佢乾同散走d 味啦
Gundam marker ex隻金屬藍有邊隻水性油做到

其實一直都好想問 呢兩隻模型/GK 係真係有人出過定係全人手製作? 一直都好想儲齊OG系列
兩隻都應該係以前wf出嘅gk嚟
應該每次wf都有人keep 住出呢啲sd版gk
不過要儲齊og系列絕對冇可能
就算主角機都唔知會唔會出到一半
如果買iwata噴筆各位推薦去邊度?
日森
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞