歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (202) 什麼是素組?

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
死開啦 同你叫人google個情況完全唔同 咪撚痴埋嚟
佢怨婦嚟
唔駛理呢個攝影台出嚟嘅痴線佬
嗰度都出唔少古靈精怪人
個個都搶
我想買多2盒砌夠一隊都買唔到
係咪真係咁有市場
其實唔洗理佢
佢本身都鳩鳩地
論性價比同泛用性爸爸棒真係高嘅

但如果個平面有比較硬嘅填充物料,或者你想做銳化,藍爸爸棒個底又真係稍嫌唔夠硬淨,打磨板/銼我覺得會再理想啲

如果磨孤面,灰爸爸棒面嗰層紗紙其實唔係太堅韌,算易穿。神手海棉砂紙又真係好用啲,而且神手又有唔同厚度配合返自己需要同手感

不過呢啲其實都可以用技術搭夠嘅,正如有痴線佬(讚美) 用筆刀定cutter,唔起稿直接喺嚿件刻線,都刻得超工整。我就手殘到貼晒刻線膠紙用刻線刀刻,都會刻出界要補黑膠,真正嘅屎波架生多
你係on9仔
我無補充
喺呢度啲友都睇化咗,當睇唔到佢條傻閪算
但巴打好波
貼返個正經野
預備喇
nier原來有出模型

個飛行型態真係J死我同埋我好鍾意機械生命體
又好似真係幾得喎
壽屋代工的,HEXA GEAR比例同質素,OK架
今日行駿河屋見到好多hguc老模
不過價錢真係令我卻步
買就唔會買架啦
但可以見到香港少見既老模
拎上手j下個盒都抵
所以有時真係睇你熟唔熟手 齊工具當然最好
但當太多野要磨 一把靚銼 600 大力細力已經可以做到400 至800 甚至1000 既效果
同樣砂紙都可以 但個消耗性會大d 因為好多時砂紙用得多 某d 位用唔盡就會好浪費 而且認真講就重同一款砂紙甚至同一張砂紙唔同位 其實都會有分別
如果對自己有信心 一套銼係會節省好多時間
但靚既銼係相對貴令人一開始唔想入手
所以爸爸棒呢類產品就好好用啦
如果真係想追求完美d , 一個好既放大鏡其實都響打磨時幫到好多手
FM係舊1/100咁,同新嗰幾隻獵殺禁斷差好遠
手肥又矮又不舉建議攞呢個錢買多幾隻Hg撚到滿意為止
隻9S同hand scale一樣大唔知可唔可以塞隻安姬上去
應該可以
原來咁慘架
見隻風靈除左大腿粗之外都唔錯
以為巴巴應該都幾好
要巴巴嘅話其實mg真係冇得輸
淨係睇知盒繪都j死人 當年仲以為會用副骨出多幾隻鐵血機
點知冇哂聲氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞