歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (202) 什麼是素組?

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
用緊 其實無咩特別
可能因為我係筆塗
av 就係太多系列太多色我又賤 成日想補齊晒d 色
因為先都會油下棋仔同造景 所以筆同噴都唔係太大問題
就係見youtube 有人講九五二漆噴都ok
反而見人講av 會塞筆 premium系見都幾抵玩
諗緊主色系用av 其他雜色就用其他牌子
咁岩見到9527 d 金屬色又幾好咁
所以r撚晒頭
無咩特別係指d 咩 同其他牌子比?
我筆同噴都會 我見佢都有分筆同噴既油
你筆塗多唔多顆粒感?
又噴又筆塗可能用郡aqueous或者acrysion啱你D
唔多顆粒感
d色好過modo水性油
同av油差唔多
但係太少色揀
9527一樣會塞,少人用咪少人講,同埋揀得9527都好少新手
AV淨係儲齊mecha color都可以既
金屬色係酒精系強項,你淨係金屬色用9527都得架

似乎要login 先睇到
下面cm 有YouTube 版
https://youtu.be/F9v6DmNwsos?si=uX0LzwGwXRbTtkVo
其實就係喺唔外露嘅位到刮啲啲膠出嚟補返上啲刮花咗嘅皮膚位
咁就連整成形色膠水都慳返
Av用開model colour
唔會好易甩油咩?我噴完一個鐘到,掂下都甩
我手油 唔係用指甲刮既都還好
個陣新入坑買左唔少
呢隻我以前都砌過呀喂
噴保護搞唔搞得掂先
有噴底灰嘅話差極有個譜
Masking/正常摸係ok
件刮件/組裝嗰陣指甲r到呢啲就冇計
我覺得除咗佢塗膜弱啲之外 佢啞色面都有關係一刮就刮得好應
Varnish可以用酒精性例如用H系光油,之後水貼滲線再消光已經強好多
支持砌痴線機
請教下巴打如果9月去秋葉原係咪最值得去魂商同amiami 其他都係劏客多?

主要睇下通販外同香港難買嘅野(mb rg 限等)
日本買笨大嘢衰撚過香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞