歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (202) 什麼是素組?

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
邊有幾秒
以前就有
而家係0秒
你隻郡氏307係油性, 滲線油係琺瑯, 用X20唔會抹走D油, 放心
謝謝 咁我安心上線了
巴打我都係一樣問題
如果你仲有個位工作 可以手油油性同轉用水性油配合
我直頭要換埋用手提泵仔 發覺其實都work 你附近應該都冇油場可能要落返荔枝角長沙灣
睇你係咪經常會噴同埋會唔會長玩 如果唔係用住先都ok
我都焗住轉手提泵玩同多左手塗 你用龜泵低壓簿噴其實應該都做到你想要既效果
如果你想長時間噴,即係起碼個泵要有水隔,auto on off,什至有氣缸,但通常有齊呢d功能零件既泵都唔細得去邊

相對細d,又有齊上面呢幾樣野又足氣壓既有浩盛AS18tb,但浩盛原本部機佢有個過熱自動停機功能,如果用得耐過熱佢會停左一排cool down先開得返

另一個選擇係岩田IS975,配2L氣缸, 體積係相對其他有氣缸既泵黎講算細,靜,性能係模型用泵上黎講算係數一數二,夏天由早開到晚部機摸上手都唔會熱咁,不過價錢貴,同埋唔知你接唔接受個尺寸,因為佢細得黎都有兩個nike 大碼鞋盒加上黎咁大
想買PB HG熱門機好難

上下水
貓貓 之前有間獨立模型房 而且同居無左
位我有 係屋企唔可以存在影響貓貓ge野
想請教下 浸酒精係唔係可以洗走哂啲水性油?
仲想問下av game color做噴塗開油份量大約幾多?
睇下頭post 先
搵個角落頭買啲欄圍起佢 唔比貓貓入去
再裝個簾 噴油嗰陣拉埋佢
女朋友唔比
買個密封式箱噴
因為裝修緊 而家計劃緊模型櫃
最大麻煩就係玻璃門
做唔到密封式
所以而家計劃用推拉窗做門可以盡量增加玻璃嘅可視面積同時間防塵
師兄們點睇?
佢唔比既原因係咩先
健康問題? 咁轉手油or水性油搵下有冇代替方案
留返俾炒狗玩 反正唔係必需品
做rgb led 燈可自定顏色
背景做鏡面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞