歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (202) 什麼是素組?

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
砌完就掉,keep嚟冇用
只留大盒;留返搬屋用
唔係變壞 係會乾
同埋好多人都未必識用電鍍marker
個面要超級乾淨 24小時無塵
唔可以油完一層再油
要一野油到佢水浸咁先會做到電鍍個效果
係水浸 係個面要見到比油包住哂
唔係水浸就會好似上面咁樣
有fd去咗北海道,我叫佢幫我留意下
thx
咁即係佢會"濕住咁乾", 變成液體狀灰色
正常新開大大油油一筆即時有效果
甚至擠出黎落碟, 落噴槍個杯已經勁銀
但出問題就銀唔番
試過M牌補充裝就係咁
我其實一直都懷疑支筆係一次性使用
不過家陣有雞仔鳩噴都做到個效果就冇再買依啲
尋日先買都唔平咁就報廢咗
中過次伏好彩嗰枝贈品嚟
一開誇啦啦,幾個月後就去咗堆田
拎返枝陳年gaia x pebeo 琺瑯marker嚟用仲穩定

有冇師兄用過呢把剪鉗
舊膠好唔好揸
個色好似劇中開頭打地下格鬥嗰啲機
Gunner改完又改,先叫做有個滿意既裝備方案

主體概念黎自呢度

盆骨位白色嗰度本來仲有兩粒金色件,但洗完件之後有一粒唔知去撚咗邊搞到而家好似得返兩塊白色M巾咁

Smg用3mm join掛喺腳
大腿根位特登留返個肉色似走光咁

超可愛面相
近排噴番陰影 終於發覺自己唔岩呢隻style,最乾淨先岩我
我係用緊呢隻,好揸手同埋好剪,第一剪非常好用,用左幾年都仲係好有力
新手問
Pbandai d模型會唔會再販架?
要同笨大鬥長命
新手想落坑玩噴油,有無大神有浩盛AS18T-B 既評價?
唔上網做功課唔睇頭版一律當冇
睇下你時間用得長唔長,頻率密唔密,佢個好處係平,體積細慳位,叫有個1L氣缸,岩岩買返黎部機新既時候氣壓輸出穩定,不過原本佢部機個摩打打氣速度唔叫快,加上佢個氣缸得1L,令佢部機個打氣頻率密,變相令部機唔襟操易老化,有d人用一年左右就開始出現氣壓不穩
頭版就係無提呢個model
我就係貪佢唔算大部我都明氣缸大細對佢起動次數既影響...但又見sparmax 都出d 無氣缸既泵,果d 係唔係仲唔襟用?
買嚟屌屌佢先
依家新型個d sparmax 無氣缸台製泵因為我自己無買過,所以我唔知佢做工有無進步過,所以都評論唔到

不過我依家有個無氣缸台製泵係大概05,06年個時買,個時用左年零多d 個電容就燒左,後來我走左換左個電容又用得返,不過再過左一段好短時間就開始氣壓不穩,但直到依家部機仲係開得著用到

所以一方面又可以話佢襟用,因為換完零件之後過左咁多年部機都叫開得著出到氣,另一方面又可以話佢唔襟用,因為都係算快跌watt,又打柴過一次
唔上網做功課
$解決問題
黎緊出模研能者6,屌唔屌得過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞