玩轉腦朋友 2 Inside Out 2 討論區 (1)

739 回覆
55 Like 16 Dislike
但Riley 個family, 已經好有愛
大咗重視朋友多

家庭島縮晒水
for mind blow?
所以Riley最後能夠克服到,要多謝爸爸媽媽嘅培育
咁好彩佢朋友都係愛佢,最後關心佢有冇事嗰陣時先至俾到情緒出口點佢,she is a lucky girl
睇親佢攬老豆老母個幕一定眼濕濕,嗰種淡淡然嘅感動真係好攞命

今集普普通通啦
應該都有參考Dora
Jeffery呢份job幾好做
咁你都發現到
近期嚟計
Robot Dreams屌打呢套所謂續集

同一套路再拍多一次 唔代表會好睇
加上個故事線又薄
無晒第一集咁驚為天人
睇英文版

其實一開始見到阿樂將啲唔好既記憶全部掉走,就覺得好有問題。果個一味話I’m a good person既sense of self,好明顯將一個人既性格同情緒過度簡化,尤其已經踏入青春期,唔再係小朋友既人。去到中段阿樂佢地一路想將個呢個「好」既sense of self擺返去,覺得咁就救到Riley,一路睇一路覺得懷疑,套戲唔會係呢個方向掛? 好彩到最後都展現到sense of self既複雜。其實人既內心就係唔同既情緒共處,有時係交戰,有時係和諧共處

有一段對白阿樂講May be this is what would happen when growing up. There’ll be less joy. 呢段係全場最觸動內心既對白,人越大人多煩惱,越難開心。幾個月前開始見到Inside Out 2既宣傳,果陣都幾驚訝隔左咁多年竟然會出第二集,睇咗之後幾慶幸九年之後睇到呢套戲,他日如果情緒打仗,希望都識得點梳理,到時可能會再搵套戲出嚟睇

睇之前冇重溫Inside Out,應該會睇返再入場睇粵語版
感覺應該仲會好睇過海關戰線同談判專家

Bing Bong
新角色嚟講呢個都幾過癮 成場都笑死
係幾好睇
老竇老母證明焦慮唔係常規出現

不過個焦慮似欲望,機心,奮鬥混合
絕招
出保險庫門口時會撞嚟撞去/只行直線,呢下都笑到拍手
廣東話配得幾正
乜都有
連big bro watch you個經典廣告都有

好Q
蕭徽勇
今集喊左出黎
結尾等結果果陣佢地幾個講野支持韋利
果下我好多謝我自己既意識陪我成長/渡過難關到依家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞