玩轉腦朋友 2 Inside Out 2 討論區 (1)

739 回覆
55 Like 16 Dislike
有深度但唔冇咁好睇 完
開頭係
但我覺得個尾ok
睇到班腦朋友嘅改變
第一集已經有呢樣野
所有野都base on緊第一集
第一集係由0去1
第二集我覺得只係1去1.5
咪係 只係loop多次
阿焦醒覺後 帶住疲憊嘅身衝去攬住大家 嗰幕好滾動
阿樂叫阿焦放手嗰下喊到痴線
我都係個長期被阿焦主導嘅人,所以今集感受特別深
我覺得1.5都冇
個人對於Ivy So 嘅配音表現好surprise, 好match 阿樂同發音咬字幾好,杠身以為佢淨係花瓶
屌我想像到成班情緒喺度圍觀同討論點樣較啱個姿勢,好崩壞
基本上80%人睇完都係有呢個感覺
當年有睇第一集,好鐘意。
但第二集評價好似冇咁好,所以遲遲未睇。
但睇完第二集反而冇期望咁入場,就有驚喜。
如果話佢差真係談唔上,始終一個劇情要出續集有驚喜過第一集真係好難。
我自己唔會睇唔會理人地評價想睇就睇
可能驚票房唔收得 感覺呢集彼思劇情上都係偏向穩陣保守 舊瓶新酒
應該可以講多啲 例如愛情或者其他情緒病再黑暗啲就有人瓜
有無人覺得今集阿樂有d 位畫到好似大眼果隻妖怪
同埋阿樂會唔開心好似人設有d 崩壞左
香港票房超過了5000萬,進入動畫前十。
原來第一集都好高,六千幾萬。
第二集最後應該會超過上集。

全球方面,超越了Mario兄弟,下週超越魔雪姐妹2,加冕歷史動畫冠軍。
之後仲有半個暑假食啲水尾。
新市場好似仲有北歐幾個和日本未開。
日本應該好過上集,不過匯率吃虧,換成美元可能打個和。
ivy配得好好
ivy有驚喜
Disgust 個句:我唔准你咁樣講呀

好有感情,好正
冇動聽嘅歌曲 角色又唔夠得意 周邊又唔似大賣...
呢套野竟然可以挑戰北美/全球(動畫票房)第一同埋年冠
阿樂發嬲嗰陣
佢腦入面係咪有個發嬲專員控制緊佢?
睇完,鍾意第二集多好多
Hit中大人 好多大人睇
隊友有空位 但Riley 唔肯傳波畀佢
你係教練 仲會唔會揀個獨食球員?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞