玩轉腦朋友 2 Inside Out 2 討論區 (1)

739 回覆
55 Like 16 Dislike
有, 只係唔係常駐
個悲劇戰士真係好好笑
Zootopia 2 也準備發宣傳資料。

算起來,從Mario開始,「動畫」接力「超級英雄」,進入黃金時代?
琴日入戲院,睇咗英文版幾好
呢個位係咪致敬緊某套戲好似好熟口面

big brother is watching you
好普通, 中途悶, 睇完無記憶點
同預期中係失望

只係最近個個都好評
個感覺有活力得來唔會煩
我覺得好好
或者套戲兩集都受歡迎嘅原因係:用有趣嘅方式去演繹老套嘅道理

接納自己嘅所有,係好老套,但成條橋係好引人入勝。

充滿幻想而又合理
其實=唔想講俾人聽嘅衰嘢
睇多次等埋結尾,最後你就睇到
覺得呢個系列真係可以長做長有
人生每個階段都可以做一集
今之青春期以為會講愛情都未講,愛情大把野講啦
之後番工就變呀厭,做人父母又變番呀焦
最後就係念舊婆婆
咁勁,勁過toys story....唔係掛,係香港好似唔多人睇
不過覺得4個新角色好似淨係偏晒呀焦
呀羨淨係附和
呀尷幫少少手
呀厭勁少戲份
1 由第一日做優先場開始,每日入場人次至少過10k
2 由當日開始至今,已經連續多日都係票房冠軍
3 每逢週末/假期,單日入場人次至少過30k,今日直頭過43k

香港點樣唔多人睇法
呀尷好正 佢反而係幫呀愁佢哋
王菀之由上集起配阿愁公認出色
今集許紹雄配阿躁嘅演繹直頭贏盡掌聲

你嘅審美眼光真係一絕
話明阿厭
緊係搶戲份都懶

見到阿焦流眼淚嗰下,真係忍唔住,喊到出戲院都仲喊緊,個描述準確到
經歷過焦慮嘅一定明

你知道自己焦慮緊,理智上知道必須停止
但完全靜止唔到
一直轉牛角尖到喊都係冷靜唔到

有種俾左幾十蚊做左次therapy嘅感覺
多謝Pixar透過擬人法俾我知焦慮係點嘅一回事
我認同inside out 1比較細膩啲
雙色球我到宜家都覺得好震撼
但正如前面有巴打講,呢集救到人
除左阿羨無咩記憶點 其他都幾正呀
包括pouchy 蘭西 念舊嬤
我覺得好好睇
阿Joy講可能人愈大愈少感到快樂係正常
真係忍唔住流眼淚
呀躁真係最出色,大部分笑位都係佢度
蔣志光其實都好正
我第一集睇英文版
見到riley透唔到氣好辛苦果度真係好有共鳴
個panel hang晒機咁真係描述得好好
仲有幻想果part都係
愈諗愈驚,諗好多未必怕發生既負面野
已經成為PIXAR 歷來動畫最高票房電影,比Toy Story仲要勁
這個週末應該過13億美元。

拉丁美洲爆到七彩,幾個地區都是全類型電影最高票房。(那邊好像很喜歡動畫。)

快將超越Frozen 2(14.5億),成為動畫歷史冠軍。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞