玩轉腦朋友 2 Inside Out 2 討論區 (1)

739 回覆
55 Like 16 Dislike
其實係通,套戲其中一個point就係
年少幼稚嘅時候,情緒會主導晒我哋一切
但當你成長嘅時候,你就慢慢學習緊點樣控制返佢哋

例如你其實係好嬲,但係咪就要即刻爆發出嚟?
定你係可以選擇,咩時候先叫佢出場
最過癮係佢既畫工用返2000年代 pc game 風格
念舊姐
十字掣操控方向
其實係中文先覺得cringe 同老土,英文version 去講hug as embracing yourself 係唔尷
殺人犯版拍出黎 會唔會即係好似神探咁
小朋友幾日間咁大轉變其實好難講得通
一個學期都好啲
得罪講句ivyso都配得幾差
佢講得好快
That’s Inside Out 1 msg
好欣賞Pixar 做cartoons 但每次都甘專業做足reserach
另外你估得岩,佢哋係parents

https://youtu.be/vTVQtsIfoo8?si=0Jj_KiVHYa4iZO7c
易彎娜配阿愁真係好正

阿樂話[我幾時有老點你先]
阿愁笑住答[成日都有]
睇返修大哥上左jfft個直播
我懷疑佢淨係得阿燥同阿焦
最正我喺九展睇,有種特別嘅哀愁,睇完咪講話老鍊咁遠嘅青春期,連晚年、人生都好似一次過完結咗,成個人就好似同九展一齊冚家產咁
佢應該睇開AV
女教練 + 全隊男
老豆腦朋友只有男,老母只有女。
主角有齊男女
其實都好難超越到上集始終套戲個concept係當年黎講真係太創新,而且隻乒乓仔跌死左又好震撼
今集好寫實咁講青春期既peer pressure,睇睇下都會諗返自己13歲果陣係點
最鍾意臨尾呀樂擺低riley個好人意識,走去攬住個咩都有既意識(好人/自私etc),係咪象徵緊擁抱inner child
同感 同埋件事同青春期完全無關係
我都有諗呢個問題

係咪暗示佢性別認同未定晒
發現上集尾阿樂阿愁整左粒藍黃波
今集一開始已經好多多色波
上集尾都已經一堆多色
呢個問題其實上集都有,官方都講過
係用嚟區方主角情緒同配角情緒,等觀眾易明
唔好過份曲解
今晚睇返先
啲起格位好撚頂癮
暗示佢係主角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞