玩轉腦朋友 2 Inside Out 2 討論區 (1)

739 回覆
55 Like 16 Dislike
感覺呢個系列可以繼續拍
每個成長同年齡階段都有好多情緒可以講
米奇妙妙屋 工具精靈
睇到笑出聲
其實自己都算係易喊嘅人,但睇呢套又未至於爆喊
係有一個位流咗幾滴馬尿 就係所有情緒攬住大家 最後出陽光個到。
其實套戲係好有共嗚,但又未算好感動
念舊呀姨幾正,的而且確去到所講嘅階段就會想當年
呢套係反轉女朋友
屌你老母!
你柒啫
柒你老母啦傻閪
人地套戲都有講啦
阿焦困住阿樂佢地個陣,話可能要到18歲先會放佢地出黎,或者更後
個段好短但覺得好有感受

讀書試過被排擠,之後識到另一班朋友,會唔敢外放自己因為唔知幾時會做錯
到畢業出黎做野開始又要適應辦公室政治,唔想同同事太好,怕表露自己會得罪人同比人講
要再過多幾年大d先識分辨,識得係公司生存
我諗大腦有好多工作部門
唔係每樣都係情緒專員安排,例如上集工作人員吸走退色嘅記憶球,阿樂係唔知情
好似上集潛意識,Riley驚西蘭花、小丑就會存儲係入面
Riley唔想比人知道嘅秘密就會比工作人員捉入監獄

個段又係好好笑,總有d秘密知道講出黎會比人笑,但你又會好喜愛
Ching係咪睇開中国田徑隊?
好地地女子冰曲點解會有男人?
優先場上咗 未公映姐
anger拉佢落地嗰下好正
做咗觀眾想做嘅嘢
當你有需要時IF就會出現嚟幫你
偉莉一起身就青春期發作
呢個位做得太急
優先場同正式有咩分別
Pouchy
好睇
不過唔知點解硬係覺得佢塞入啲政確嘢
咁啱最好朋友又亞裔又黑人,雖然戲份唔重
不過有啲為做而做
政確得嚟其實都係事實,San Francisco 事實上黑白黃啡好平均,唔同種類都唔會各自玩
可能近幾年迪士尼玩得太癲,依家望到呢啲都好易先入為主
每個角色都其實係Riley自己,所以邊個捉佢哋入去都係一樣
不過要講嘅話,未必係Joy捉佢哋入去,因為呢堆嘢都應該係青春期先俾人捉入去,我會估係Anxiety/啲警察
TWDC 入面呢啲IP分好開的
Lucasfilm / Pixar / Marvel全當分開
最好以後美國所有商品
都只准出現Anglo-Saxon裔白人
仲要個個都靚到神級加model身形
全部異性戀同埋只鍾意刻板印象嘅異性
sporty女ban女強人ban斯文男人ban
條條女都想做男人隻狗俾人包養
條條仔都極度暴力控制欲極強
個個鍾意掉啲膠落海
唔食菜淨係生哽動物
連登一定滿意
放手啦 呀焦
拎一拎 轉一轉 扭一扭
一齊預備一二三準備好!
工具箱 工具箱 小鼠嘅工具箱~~~~~
想約女睇,未睇過1會唔會代入唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞