玩轉腦朋友 2 Inside Out 2 討論區 (1)

739 回覆
55 Like 16 Dislike
我諗啲人唔鍾意阿樂就係佢太正能量
我覺得佢一直都無成長
過左第一集又話接納
但佢一開始都係會篩選記憶
最後佢都唔係同阿焦合作
係叫佢抖下
有下集
係咪又寫個新情緒出黎
又變哂佢隻色
又loop一次
一開始見佢同第一集一樣就知會奶嘢
其實套用翻落人到,即係叫你唔好死頂囉
好多人覺得開心先係正能量
無人會日日都快樂,但人係需要JOY
我同你個腦入面可能無幾個情緒控制
咁就要靠自己去接納同擁抱其他情緒啦
睇完睇到眼濕濕
佢碌嚟碌去嗰下已經好好笑,出門口卡住嗰下真係笑到我仆街我覺得成套最好笑係呢隻野
係獨裁者由阿樂變阿焦
邊度仲有inside out 2 盲盒買
同求
周圍都無
荃灣西嗰邊 Aeon (近donki) 頭先仲有4盒
我買咗2盒係阿樂同阿燥,祝大家好運

Ching 抱1個 加油
等我1腳伸佢落街
呢句聽完好爽
睇完,唔係話念舊,新不如舊定律定乜
但真係1>>>>2
呢part我都睇到眼濕濕,但忍住唔想喊出黎
真係經歷過焦慮就會明白有幾痛苦同幾大壓力
真係好似Riley咁透唔到氣,會喊,心悸
好辛苦的
當時都係有人好似Joy咁開解我
叫我唔好太擔心未發生嘅事,因為根本控制唔到咁多
先慢慢學習放鬆,就好似Anxiety坐係按摩椅上飲茶一樣嘅比喻
乜都唔講,單係第一集 乒乓個段已經屌打
北美破5億。

第一名是 Incredibles 2(6億,2018年)。

全球破11億。

第一名是 Frozen II(14.5億,2019年)。

好似是第一次北美/全球動畫雙冠。

也有機會是2024年北美/全球全電影類型雙冠。(看Deadpool 3)

如果拿埋奧斯卡(看Moana 2 / Netflix作品),是一系列兩部全得獎。

有點 Pixar 突然出了個王牌系列的感覺。
本地都有機會過到,海外就難少少,大部分6月已上映,淨返日本8月先上,要睇後勁
最後阿樂攬住自我意識個到開始喊到完場
成場淨係覺得佢好嘈 永遠高音講嘢
配音真係一門專業
但我愛Soma
唔中意林二汶 但佢把聲好舒服
好難得 同第一集一樣咁出色
Brain storm好正
幾中意佢講接受自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞