玩轉腦朋友 2 Inside Out 2 討論區 (1)

739 回覆
55 Like 16 Dislike
其實大家都係為左Riley好
不過最後大家唔駛做個到好好笑
就好似bipolar病人嘅睇野方法
同正常人有分別
每個人都係理性,但每個人都係由情緒主導睇嘢方法
可能小朋友個腦未發育 唔記得就唔記得 大人個腦發育左(係咁擴建) 忘記不代表遺忘
一分錢一分貨
唔係做咩佢套套都拍到2億咁貴
佢上集唔好拍老豆老母街邊D狗都係得五隻咪唔駛今集食書咁
我愛你呀
幾好睇,再拍大個版既應該disney 上唔到
咁都睇到
San Francisco 係真係咁,所以完全切合
下重未上㗎?,我喺美國已經睇咗,唔錯
唔知係咪我眼淺,差少少喊
San Francisco 呀大佬
而家住緊喺到,真係Asian黑人白人 每款三分一咁
真心,我覺得幾relate到自己中學嗰陣嘅情緒
多謝Pixar將呢啲情緒擬人化,呢個真係好有創意同有共鳴
因為佢哋係情緒,end up一定係要共存
返去hq呢個係個方法俾大家睇內心諗咩啫
主要係將青春期內心嘅情緒擬人化,表達咗人嘅情緒會越嚟越多種
早排有套電影叫IF,幾好睇,就係講呢樣嘢,電影類型有啲似inside out
驚慄片經典閃靈shining都有玩imaginary friend
有套算新嘅恐怖片直接叫imaginary friend
都唔止亞洲人覺得撞邪,都有啲西方人會驚
香港仲遲過強国上,頂佢呀
如果有個馬車版既inside out 外傳,應該幾好睇
開心就係開心
唔開心就係唔開心
成長啲乜
Who's your friend who likes to play?
Bing Bong, Bing Bong
His rocket makes you yell "Hooray!"
Bing Bong, Bing Bong
Who's the best in every way, and wants to sing this song to say
Bing Bong, Bing Bong!

呢句真係sad到爆 諗到場入面嘅小朋友大個都要面對呢個事實就更sad
中二加鳩流流
逼我要負評你
其實我想阿燥揾劉馬車配
睇一既時候已經不自覺地流左淚🥲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞