玩轉腦朋友 2 Inside Out 2 討論區 (1)

739 回覆
55 Like 16 Dislike
心理學解釋:成年人比較能夠收埋焦慮嘅情緒,只會偶爾出下黎
現實啲嘅解釋:上集冇出現過,今集要兜返
情緒擬人化,創作者找不到,歡迎補充。

焦慮咁可愛嘅
大人唔係個個都有焦慮既
姜濤個角色其實好善良雖然好少對白
睇完,唔差,但覺得1層次深啲
第一集講點接受阿愁都係一種重要嘅情緒
好似個觀影感受深啲

反而呢集純粹係阿焦玩到一發不可收拾,阿樂望一望之前拋走啲唔好嘅回憶
睇嗰陣唔算好感受到「放手」個道理

但都有可能係我都大個咗,睇戲感受都唔同咗
如果動畫有續集的時候,會在戲院重放前作就好了。

例如年尾的Moana 2上映前,上一兩場Moana 1

以前反斗奇兵1至3好似重放過。
今隻勁垃圾喎
大部分過度負面化阿焦
如果唔係嗰兩個friend拋棄主角 主角唔洗去識新朋友
如果唔係阿焦 人就唔會成長 去學嘢令自己進步

joy就勁八婆勁左膠
上集先話擁抱sadness
今集就射走啲壞回憶 唔識扮識 即刻就話焦慮唔好
勁左膠
外國
滾動岩
留明
阿樂先係呢個系列嘅大魔頭
次次都係佢嘅錯
今集仲情緒勒索
話自己咁正能量好辛苦
全球破12億美元,在拉丁美洲超級受歡迎。

It has also become the biggest movie ever in Mexico ($90.2M), Colombia, Chile and Uruguay — and the 2nd biggest film of all time across Latin America (behind only Avengers: Endgame).
情緒擬人化,創作者找不到,歡迎補充。

其實佢係巨大版阿尷
唔係Frozen 2嗰d巨人嚟咩?
同依個故事有咩關連?
冇,直頭唔同分公司,但個感覺好似
工具精靈~
Inside Out 2 有機會以下成就:

北美年冠
全球年冠
北美動畫歷史第一
全球動畫歷史第一
奧斯卡

1、2 項要看 Deadpool 3 和 Joker 2(30~50%)

第5項看年尾的 Moana 2(80%)

有機會橫向、縱向通殺。

其實是怎樣做到的?Pixar 血祭了幾部後的結果?
Deadpool R級片好難過合家歡
無諗過情緒專員有睡房
間間睡房都有特別,Anger 床邊有沙包和滅火筒。
睇咗,覺得有少少悶嘅,道理講多咗,如果有青少年煩惱,幾有代入感
2024年5月 迪士尼旗下Pixar裁員14%,約175名員工。

之前電影的票房不佳,所以5月的時候裁員了一次。

看報導,有些走了的人,有參與 Inside Out 2 的製作。

悲傷。
咁變性又點解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞