外國網購Notebook討論區 (127) 新手請睇#1

980 回覆
9 Like 2 Dislike
電池有冇開到eco mode
就算插住電都係用電池既電先,
所以我以為用電量多過充電量
我仲以為notebook既RTX4090都係咁大食
想開下ASUS TUF F15 有幾伏? 岩岩有Sales 賣ASUS TUF F15 I7-13620M, 16 GB DDR5 Ram, 1 TB NVMe PCIe 4.0 SSD, 15.6" FHD 1920 x 1080 144 hz mon, rtx 4060, $9500 左右, 想問下ching 們抵唔抵屌?
落腦埸入giga arous 15 2024
想問下giga arous 15 有冇全球保, 想帶部gaming notebook 去加拿大, 怕好難揾代理
準備買ASUS Zenbook Pro 14 OLED.
響asus官網搵唔到香港版嘅火牛,想問hkadaptersonline係咪可靠的
https://www.hkadaptersonline.com/asus-充電器-c-122_68/原裝-200w-asus-zenbook-pro-14-oled-ux6404vv-charger-充電器-電源-電源線-p-687278.html
唔需要 就咁直接買條13A嘅power cord就得
M16(2022) 用左兩年都仲好sharp
執相(AI 降noice),剪片同打機(中高畫質) 都好順
本身仲諗住差唔多打柴換返G14
依家部野感覺可以戰多幾年
開咗個省電mode
話只會充電至容量的75-80%

但係電源模式嗰度我揀咗最佳效能,冇揀到最佳電源效率
本身美版?
係,跟呢到amazon條link買
搵電飯煲線
其實三叔galaxy book 4 pro 得唔得?定係買過dell inspiron 14/16 plus or Asus zenbook好過?
打機就𣎴建議上

其實ok
https://youtu.be/gX6eFp9k5Pw?si=0DGiRfXSfyvl1nXg
你地幾耐會幫部機換散熱膏
其他
七進七出
有幾多人仲會買Windows ARM
第一代白老鼠實驗
最尾咩機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞