外國網購Notebook討論區 (127) 新手請睇#1

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
睇左幾日都係想買返ROG果D款, 想問下巴打呢部得唔得?
https://www.amazon.com/ASUS-Gaming-Laptop-Nebula-Display/dp/B0CRCVJFQM?th=1

但怕冇保養同見到有D Case話收左錢寄左第2d野黎 (CS又唔理).
好耐之前係美馬買過Chromebook, 寄黎果部似開過.
但香港呢隻款應該20k+.
見佢seller係amazon export sales llc同tuf部a16唔同

唔該曬巴打
巴打喺邊度買?幾錢?佢條RAM係4800MHZ架喎
我買左23年款配4080,換左64G ram
插住電黎用都無問題
幾全能,暫時未有不滿
台灣買,6萬5台幣,原裝跟一條16G 4800Hz Ram
我都打算台灣買,諗緊點運過黎
hand carry,但係連火牛係有啲重
問過幾個FD都暫時未有人過去...巴打你去邊間門市買?
上pchome 大哥大搵
有啲有門市同埋會平少少
我見淘寶同PDD都有呢部但係好似係官方翻新機黎唔敢買
我唔識分辨軟件或者硬件後門
所以幾平都唔會買for 大陸市場嘅電子產品
64GB你搵佢換定自己換?唔知用唔用到5600MHZ RAM
自己換,有細頭嘅十字批就搞掂
用到,但好似話under某condition最盡只行到5200mhz
唔該晒,我要再度度點運番黎先.
G14
因為輕太多, 真係做到輕量打機, 同埋離家使用

如果真係離家都唔打機,
就買VIVO / ZEN
我剛剛搵到間集運可以寄番黎,不過運費要5嚿
差唔多,
因為好多野送, 都幾大盒,

你預600-800 會好D
岩岩睇左,
翻新機,
翻到只有佢地做保養,
ASUS 好似唔保

小心小心
送比親戚細路做網上練習、上吓zoom、
用吓word嗰啲 請問依部得唔得

ASUS Vivobook Go 15.6” Laptop, AMD Ryzen 3 7320U, 8GB, 128GB, Windows 11 Home in S Mode, Mixed Black, E1504FA-AS33 https://a.co/d/0cQOngcq
search 舊post我有係nb posy回過rog拆機換ram
scar n同stitx 應該同一個design.
你知唔知自己講緊乜
傻鳩買冇保養既機玩鳩自己
點知佢無保養?

真心問
咁我寧願買機票過去車埋個滷肉飯先返嚟
黑店黎喎
做咩唔正常去台灣百貨公司買可退稅
https://24h.pchome.com.tw/search/?q=g614jz-0072&scope=all

呢部機好多地方有得賣,唔sure邊個保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞