外國網購Notebook討論區 (127) 新手請睇#1

984 回覆
9 Like 2 Dislike
冇野了自膠 router firmware太耐冇更新
唔係要差唔多17k咩?
咁10k-17k囉
10k係咪365果粒?
370+4060
喔你話g16

咁zenbook s16點睇
前日班YouTuber開始瘋狂吹奏
先做曬window update 之後先driver
想問有無類似surface pro 嘅二合一電腦推薦,筆直10000 -15000 hkd 左右

上堂jot note 用+平日睇書睇片用

os 要係 windows/ macos/ linux, 總之裝到anaconda就ok

如果唔係要上啲要學打code 嘅堂,都唔想買電腦因為真係無用,買二合一電腦可以順勢當埋pad 用

麻煩晒
依家有無啲效能拍得住6700k 1080既15" 揀
要求唔係好高但又唔係幾想用ipad
用左好多年mac, 打機都用開console (ps5), 不過近排屎忽痕想用返window 打機,做左少少功課,岩budget 同要求的選擇有 ROG Strix G18 (水貨) & Acer Helios Neo 16

Mon 大細唔係主要考慮,因為連我本身mac mini 個mon 為主,但係脫節左window 機好多年,對spec 已經唔識睇

求各位意見
Fortress 減左1k
上amazon買係咪無咁好 單純想買文書機
Galaxy Book4 Pro 360 / Summit E16 AI EVO A1MTG ?
其實冇邊部特別推 你應該揀部1TB ssd + 32GB ram會好d
送唔到香港wor
如果你係外國去bestbuy睇
不如 你#1自己人手打推薦名單
唔使咁緊張
請問第一個post推介最平果款dell inspiron 14
佢叉電係用圓頭

但我有時返到公司用唔用到docking?
豐澤依家特價抵唔抵買?
邊部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞