外國網購Notebook討論區 (127) 新手請睇#1

980 回覆
9 Like 2 Dislike
819喎
想問有冇邊啲機可以換電同插多隻hard落去? 最好1.4kg以內
我部g16 半年壞底板+風扇...唔使預約, 直接上去就ok.
兇宅g14 4060 32gb做緊$16000
同唔講得嗰個網站比仲係貴少少但應該算係比之前啃得落好多
呢啲非人為損壞未過保養係咪唔使錢整?唔該巴打

真係燥撚咗,難得放假諗住打下機就咁樣 好在仲有部g14 2022頂住先
無收錢呀, 我都唔知風扇壞, 我收機果時佢話換埋風扇, 仲話最好加保, 似出事率幾高
有 但日本品牌
好抵
早知早啲入嚟睇到
想問Rog Nuc 好定gaming laptop strix scar 好d
Gaming pc 用wall mount, 因為張枱成日都要清空
Suppose Nuc 呢d 應該會效能好d ?
你要唔要拎出去?
唔洗
睇到有呢d
https://youtube.com/playlist?list=UULFQQBbC25U6zJtGhxUnaPOLg&si=23OH3G5X802NaaCH
定係唔買rog nuc , 砌呢d small size 機
又滿血version
砌mini itx 都可以 只係睇budget
咁係咪recommend mini itx vs gaming laptop ?
各有優缺點

Gaming laptop 可以唔使另外買mon

Mini itx 要買埋mon
好 考慮下先 thx
咁冇嘢了
應唔應該等埋新cpu出先買?
聽講慳電啲
G14等緊prime day / 大學電腦優惠🤔
計計埋埋啲優惠 個價都好似ok 有4060同32gb ram
1 同2 點揀好
我都睇中左
請問Strix g16/18
4060 同4080 差幾遠 ?
同埋e+ laptop 版display 同desktop 版係咪仲係好大分別效能上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞