外國網購Notebook討論區 (127) 新手請睇#1

980 回覆
9 Like 2 Dislike
靚老母森林買無保你都買?
因為呢度主要係講amazon網購,而基本上主要得asus係amazon先有保

其實gaming 機既話靚老母Legion系列同Acer Helios系列呢2,3年口碑都唔錯,外國唔少review都話好
Giga 都有
應該係你唔好彩早一兩年都一直有人買asus都係咁啦
利申用左10年3部asus機都淨係出過一次事但仲係保養期入面
我就係早一兩年買但我已經唔敢再買asus,拿去整唔知幾錢
巴打 我上星期網購左部Strix g16 買返黎直程著唔到… 叉電燈都唔著
好彩退到款…
我都唔知係黑仔定咩事
唯一分別係R7 8845hs冇得調較voltage同埋超ram
睇你肯唔肯比多2000買埋呢啲features
Bestbuy 2024 G14 做緊大特價。
1099嗰部得16gb ram 長用就唔好啦
想請教下大家
如果只係想玩下aoc、三國志、Minecraft (小朋友)、少量文書,唔會剪片。
Budget $8500-$11000
有back to school quota
請問有無邊部機可以推介一下🙏🙏
黎緊去台灣ASUS買G16
係咪walk in有現貨?
個盒係咪唔會擺到入喼? 諗緊點運返返黎
「手提」電腦
我指個盒會唔會運返黎,定扔左佢算
丟左佢吧
幾時會有 AI 9 365/ HX 370 內顯版嘅 vivobook/zenbook S16?
適用
你去search吓13980/13950/13900hx
已經有啲機縮咗肛
請問下面部機普通文書 (Word、Excel、PPT)掂唔掂
B0CWHYV27D

或有無其他好推薦?

最好16GB同128GB以上SSD
如果programming 再加打少少機 (e.g lol 低配game), 有冇好選擇 ?
搵有4060既機
Budget
急要?
唔急啊
5000內
剩文書,可能會開多幾個PDF,所以想有16GB以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞