[劇透]芙莉歐莎:末日先鋒傳說 討論區

800 回覆
23 Like 14 Dislike
睇得出雷神其實已經好用心去演
但佢個角色都係Johnny Depp做好啲
雷神好啲,Depp哥老啦,又唔夠大隻

其實雷神演得幾好,由白色到紅色,再由紅色到黑色個階段轉變,被wasteland蠶食成為mad king
同埋個角色都唔廢,心狠手辣又有計謀
係第一次輕敵仲可以殺出重圍
之後東山再起打晒Gas Town同Bullet Farm
最後仲想玩調虎離山,想突襲Citadel
係被Furiosa 通風報訊先失敗
雖然就算女主冇講,Immortant Joe就能力識破
我都覺得chris hemsmorth做得好好,只係太多人因為佢做過雷神先入為主將佢定左型先覺得佢做得差
Dementus 有個手下應該有幫佢走(鬧佢綁右手嗰個)
之後佢都投靠咗Immortan Joe
可能太大期望上集太撚正 太多經典位
今集睇完一個都醒唔起 前面仲有啲悶同拖
仲有history man, 其實真係眾叛親離
雖然Immortant Joe 都唔係好人
我依家睇返舊版第2、3集,原來mad max系列入面「兒童」一向都係重要元素,今集頭個部份算係呼應返舊版,特別係第3集
串流已經有 睇黎外國票房真係好差
最新票房1.68億,套戲我唔覺得真係d人講到咁差
不過呢d好主觀
都唔知會唔會影響到tom hardy 果套
一定會,不過好彩有政府補貼唔洗蝕...我諗the wasteland都會拍得成嘅
少到咁
北美票房已經跌出頭十,但早過佢上映嘅猿人仲係頭十入面排第四
猿人d 人係咪主要睇女
今集條女都唔靚
我覺得Furiosa好睇過Ape
可能我鍾意睇特技同爆炸多過電腦制作嘅原因
睇猩猩樣睇到個人好攰

其實我覺得anya係呢套戲入面個造型幾靚,以前睇佢其他劇同戲都唔覺得佢靚,不過唔係好覺佢有173
猿人今集好L唔掂
唔係fans 但由第一集已經有入場睇
呢集本身都已經唔係太想去睇, 只係有睇開就睇埋, 但應該唔會有下次
而家外國好多戲都係上唔夠一個月已經上串流
之前到特技狂人香港上唔夠三星期外國已經上咗amazonprime
不過兩集嘅Immortan Joe形象落差太大
你覺得落差個位喺邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞