[劇透]芙莉歐莎:末日先鋒傳說 討論區

725 回覆
23 Like 14 Dislike
套戲係講Furiosa
SM 雷神應該拉長D
套戲已經兩個半鐘,再做埋大戰就好長
前面嘥咗太多篇幅講啦,又無乜意思
最後大戰immortal joe明明話fake 完雷神之後折返
但完全冇哂影

結尾雷神臨死都咁多口水位又要抽筋再醒翻唔知想點

Fury road緊湊好多,節奏控制得好好
佢要演繹到嗰度冇啖好食
抽筋嗰度,應該係扮嘢。
係咪扮野都好
冇意義嘅劇情導演加落去就係多舊魚
furiosa係咁打Thor個頭,諗住扮抽搐扮死。之後偷睇furiosa會想做啲咩,點知只係攞走個公仔。
(thor 應該知furiosa係唔會殺佢)

thor 個角色本身係鳩鳩哋又蠱惑。
同Dune Part 2 一樣
兩個party 大戰都係cut 到好短
集中返主角對決
一個幾日嘅追逐戰點會同橫跨十幾年嘅Odyssey 一樣節奏
諗極唔明啲人嫌一套末日片 入面啲人瘦同唔夠靚 做緊乜
唔用Fury Road 嘅觀感嚟睇is ok
我無特別翻睇上集,又覺得幾正。
始終今集算係Spin Off 唔係Mad Max 正傳
唔夠靚可能以為係Dune 不過都有人話Chani 唔靚
本身Mad Max 係獵奇嘢

瘦就可以討論, Max 都係大隻
Charlize Theron 嘅Furiosa 係bulk bulk哋
咁比嘅話係Anya 係瘦咗啲
當一個補完故事 劇情合唔合格先?

假設未睇過fury road

睇完呢套再睇fury road 有無完滿感覺
應該臨尾寫唔到點又可以整場公路戰
又可能係outbud
所以變PowerPoint 收尾
唔合格

呢度勁R頭
認真on 9
睇完結尾
我就諗返呢場戲
點解唔寫佢哋利用車後面兩架bike 分開走,都可以寫到jack死而女主斷手
咁等上串流平台算
我覺得冇問題

有愛就入場啦
呢套一定要戲院睇
我覺得絕對值
演靚妹演員好靚 好有以前妙麗的感覺
但嗰樣係用cg 同Anya mix咗一齊
開頭以為真係cast咗咁似嘅妹妹
你可以上YouTube睇下fury road 啲clip 睇下啱唔啱先
今集究竟發生咩事呢?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞