[劇透]芙莉歐莎:末日先鋒傳說 討論區

692 回覆
23 Like 14 Dislike
華納兄弟2024最破格型爆鉅製《芙莉歐莎:末日先鋒傳說》(FURIOSA: A MAD MAX SAGA),由兩大超人氣巨星:《后翼棄兵》安雅泰萊采兒、《雷神奇俠》基斯咸士禾夫攜手擔綱,是全球一致推崇《Mad Max》電影系列最新一章。九年前《末日先鋒:戰甲飛車》成為影迷心中新一代經典後,金像得主佐治米勒導演再次掌舵,帶領觀眾挑戰更具風格的原創獨立、反烏托邦動作大冒險。

故事圍繞《戰甲飛車》中強大角色芙莉歐莎的起源發生。隨著文明世界崩解,年輕芙莉歐莎(安雅泰萊采兒)從本來的家園「眾母綠地」中被掠走,落在軍閥Dementus領導的鐵騎部落手中。兩大暴君爭奪統治地位,她必須在重重考驗中倖存下來,並透過各種手段找尋回家的路,展開連場驚心動魄歷險,引領大家進入最震撼壯麗荊棘的後末日世界!
冇睇 Fury Road啱唔啱入場
有睇過2000前嗰套
fury road 係可以完勝所有fast and furious 加埋一齊
對呢套好大期望
未入場睇,不過睇一睇Fury Road 應該易啲了解背景
但相信都係同以往咁多集一樣,當佢獨立一套戲睇都OK
要比較Fury Road 我諗至少都係用Dune 依啲水平先啱
今日上映
老實, 淨係講封面,封面渣,唔係講戲入面
ANYA嗰樣好稚氣,格格不入
CHARLIE霸氣好多
今晚睇
麻麻地
但電神演出幾破格,anya 完全無特別
WE ARE HEADING EAST型撚到
覺得幾正,劇本完整,冇咩吹水時間,d車幾型

d電單車成日上唔到斜幾過癮
等緊Tom Hardy嘅mad max續集
我倒番轉
覺得雷神硬係無feel
無咩邪氣、奸味

Btw有套衫係咪特登整到雷神造型咁
太難洗底,唔夠衰
親切的furiosa

好撚好睇,無論動作戲定係文本都好掂
冇特登睇返mad max就入場,仍然可以清晰理解個世界觀而冇任何包袱
作為獨立一套電影都非常優秀(尤其以前傳故事嚟講)

好鍾意history man嘅設計
用佢把口做說書人,敘述furiosa嘅復仇故事
最後一野cut去佢若干年後帶住班女人逃亡,成件事演變成寓言故事一樣,充滿宿命感同神話意味
呢下設計好靚,夢回多年前嘅興奮

突然驚覺同好感歎mad max已經係9年前嘅戲
值唔值睇imax?
荷里活casting唔玩嘢嗰陣真係可以好掂
Little little d同軍佬jack揀得好好

Btw 呢套戲chris hemsmorth外型徐錦江化得好嚴重,之前都唔覺得咁似樣
我估應該會爆紅
係咪之前核戰汚染水源,有啲人霸佔水源嗰套?
唔好睇
睇左fury road所以入場支持
唔好咁大期望
芙莉蓮?
我有兩張$10飛,今晚臨時唔得閒去,
電子門票
日期: Thu 23 May 2024 7:20pm - HOUSE 1 / 1號影院
地點: 英皇戲院 iSQUARE
區域: SMOVIE
行: G

有無人願意接手?成本價$20=2張出
純粹唔聽浪費左佢!

https://t.me/haha82029
有冇人拎咗imax嗰個一米長海報
想知佢係唔係本身會捲埋俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞