[劇透]芙莉歐莎:末日先鋒傳說 討論區

725 回覆
23 Like 14 Dislike
成堆戲又係積埋一次過上,同上年暑假一樣,啲觀眾消化唔切就skip一兩套戲唔睇
呢期Fall Guy 都蝕
supposed 夏天檔期多大片正常嘅
觀眾入場意欲低得幾誇張,
Furiosa同Garfield Movie呢啲franchise戲開畫都同Civil War差唔多,
後者好彩成本控制得低, 海外票房都中規中矩,
前者真係蝕到閪咁, 仲要海外票房都一般, Wasteland都凍過水,
而家暑假係等啲event films救市, 嚟緊如果Inside Out 2, Despicable Me 4 都收皮就真係含哂
我睇嗰陣,覺得雷神同不死Joe都有
今年暑假都無咩大片喎
未睇 只係睇trailer覺得Anya把聲好煩
無charlize咁有型有格
如果片廠傾掂數,郁啲去暑假播應該唔會蝕得咁勁
佢把聲都算好聽

civil war本身定位就係中成本prestige drama
Mad Max 係舊版先低成本高回報姐,始依個世界觀唔係大眾向,一向叫好不叫座
hunger game 個啲有女有感情線有熱血,有班小朋友fans
而Mad Max 根本就係導彈自己既幻想世界,係講廢土講人性,個題材本來就唔易入口
好似得30句對白
雷神係呢套戲既角色係奸角?
上集有冇出現過
兩個style
兩集都正
個爛口女人原來都係佢黎架
以為佢淨係客串前面
難怪Kojima like到日日ig都開post講
我睇嗰陣,覺得我都有
原來你係廢土人
廢土係將人類原始獸性表露無遺
睇左呢套先再睇返上集有冇問題?
其實可能咁樣更好 你唔會嫌今集唔夠上集刺激 到睇返上集果陣又會更加明劇情同投入
但係今集去到最尾出 credit 果陣會播返少少上集片段 有劇透成份
介唔介意講少少?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞