[劇透]芙莉歐莎:末日先鋒傳說 討論區

725 回覆
23 Like 14 Dislike
明明女主角就3張嘢
出戲成個細路女咁
成出戲會同上集好重覆
又係沙漠,又係車,又係果幾個人
上集成隊 crew 起沙漠拍到痴線咁滯

Fury road 未出 Trailer 大家以為仆硬街

又玩多次未必有人肯接
戲院可唔可以播番正傳IMAX呀
前傳播番正傳嘅零碎片段
已經睇到兩套作品嘅分野
diu 正想講
故事有d散/亂,最後都冇乜高潮化
除咗運油車design幾靚,其他冇乜新設定
Taylor-Joy今套麻麻,少對白更加考演技,但係睇/feel唔到佢嘅內心戲
點解冇人講個彩蛋得個0.5秒??
其實個舊嘢係想表達乜?
定忠粉會知係咩嚟?
睇完真係好唔掂
個故事比例係頭重尾輕... 超奇怪
前面幼年版做足 50 分鐘
前半段講女主角成長背景,但導致後面Anna 接手後人物關係嘅描寫深度不足

The Forty-Day Wasteland War吹到好大
仲以為可以見到不死Joe同Chris Hemsworth大對決
結果佢兩幕就草草了事
電視後半部好似冇budget拍落去咁
睇完真係好唔掂
個故事比例係頭重尾輕... 超奇怪
前面幼年版做足 50 分鐘
前半段講女主角成長背景,但導致後面Anna 接手後人物關係嘅描寫深度不足
Chris Hemsworth由頭到尾都一件傻鳩
The Forty-Day Wasteland War吹到好大
仲以為可以見到不死Joe同Chris Hemsworth大對決
結果兩幕五分鐘就草草了事 Chris Hemsworth極速收皮 好似冇budget拍落去咁
睇到我想𠝹凳
Road warrior? 同fury road一樣差唔多全套戲都係動作冇乜對白冇乜劇情
What a lovely day
駛唔駛睇imax今集?
好後悔當年無入戲院睇
上一集冇乜印象
想問有冇啲咩事前要知道?
仲活躍緊
Top Gun Maverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區 (12)
https://lih.kg/bqCFzGU
條女得個樣靚 做戲麻麻
導演成80歲
希望拍到下一集
如果抱住當年睇fury road去看待呢套
其實會幾失望
不過當一般blockbuster嚟睇,又OK嘅
Road Warrior 應該唔少人仲係覺得係最好睇嗰套
始終套戲要解通如果 Furiosa 只係單單想復仇同回家

點解佢會去到 Fury Road 等咗咁多年 仲有個希望 不惜一切帶埋班新娘返綠洲

特別係「Beyond Vengeance」呢個 chapter title 一出

基本上都知道收尾冇大戰文戲收尾
咩彩蛋
呢個真係唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞