[劇透]芙莉歐莎:末日先鋒傳說 討論區

725 回覆
23 Like 14 Dislike

最後拍佢企喺度槍指雷神,好矮
但統治手法有問題
煉油城好好地都搞到一鑊粥
連男朋友都笑佢連自己幫派都團結唔到
快啲拍

個造型好似蛇叔
呢套無Furiosa?
仲有一集Mad Max: The Wasteland 未做, 唔知佢頂唔頂到....
80歲拍到都好大體力
啱呀
你弱智就唔好曬錢入場睇戲
見到Ridley Scott,Clint Eastwood 成8-90歲仲拍緊嘢,真係好犀利
仲有黑澤明係7-80 歲都拍到唔少正嘢 《夢》同《亂》
係, 根本班人有冇腦唔太適用於呢套戲既嘍囉, 如果唔係都唔會撚 9 佢地去英L殿就成班走去送頭.
上集條友車頭屌L住彈結他, 正常人都唔會做啦
機會微喇
芙莉歐莎:末日先鋒傳說
套戲雖然美帝開畫冠軍
但4日假期預計開畫首週只得3千多萬票房
成為40年內最差陣亡紀念假最差(比武肺時期間更差)
美帝本土票房仆直預計大蝕
點解咁差嘅?影評唔好?
第一集mad max 都有影響唔少影視動漫
有排睇北斗之拳, 有mad max 同李小龍影子
另外記得係邊集, 有一part 就係恐懼鬥室個idea, 唔截肢就炸死
少悶
Clint Eastwood 啲戲易拍好多,同埋佢出名少take,所以先有氣有力咁多產
影評係好,唔係係咪呢個系列未至於咁大眾
fury road 都只係勉強回本
細個都仲識剃頭, 大個反而留長頭髮
最近有人影咗Clint Eastwood 既近照
Mad Max 都算冷門
少啲俊男美女,啲嘢污污糟糟,美術又獵奇
同樣都係沙漠主題嘅Dune II 就收得,但今集故事剪接冇上集咁好
同埋Furiosa 係美國係R級
都係 Key Anya 落去
咁呢套感覺真係cult啲 Dune commercial好多,都合理嘅
拖拖地個flow 睇睇下會睇錶 開頭啲劇情快得滯 雷神啲戲太屎 點做都係有種柒味 睇落好似想扮heath版joker咁 女主一般般 前傳交代劇情還可以 始終冇fury road咁爽快
美帝到應係後編劇&演員公會擺工影響浮現
雖然dune 2 ,哥師奶xkong,猿人等都收得ok
但美帝影業大制作片上映片源不足,看入場電影習性連續性斷裂
家下戲院止好多重映電影(例如星戰)或低成本電影(已有同步dl)
所以攪到市場買飛入場戲院氛圍好差
家下就算deadpool vs 狼人預售話幾好,但都無套蜘蛛俠no way home 一半
睇來荷里活唔多大製作上觀眾又唔買飛片商又縮皮
電影市道或出現惡性循環
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞