[劇透]芙莉歐莎:末日先鋒傳說 討論區

725 回覆
23 Like 14 Dislike
發現依個post平心覺得fury road好睇d 就會有人負皮
但又唔回覆下點解
一定要覺得新依套好睇d嫁咩
屌你老母臭閪

電影發行打手acc呀
無人駁到我佢點解留長髮咁撚大bug
然後就直接負皮
應該講勁嘅地方喺掠奪時嘅戰術 煽動利誘聲東擊西
一安穩落嚟就無用武之地 唔識管理 亦建立唔到制度

但如果搶到堡壘 應該都夠不死王嗰邊打
兩次贏嘅機會都係比Anya 破壞咗
殺唔到嘅機率比較高

佢個統治方式似聯邦多啲 一開始殺自己人
佢啲手下都會驚自己係下一個 九成作反
留長髮bug既意思係咩?
佢細個識人戀童會削髮扮男人生存

點解會大緊果陣又keep住把頭髮
今集同上集比較
其中一樣上集好啲既係:好多女
不死Joe啲老婆, 演大肚婆既Rosie好靚
Abbey Lee又係勁正

今集冇咩女女
剛剛睇完
動作場面真係有D失望
同上集比規模得返3分1都無
淨係無左結他band友已經差好遠
另外點解女主要留返長髮
自己係偷走扮男人係度生存
細個識做大個左反而唔識
雷神反而做得幾好,夠垃圾無能
岩岩睇完,未見過咁垃圾既片,我寧願睇十次九龍城寨,都唔想再睇多次呢套廢片
咁大鑊?尋晚晚睇完 Fury Road 心思思想睇埋佢
佩服George Miller唔想重複自己, Furiosa亦都有明確嘅創作態度,
但自己唔多得套戲嘅節奏, 可以處理得好啲, 動作場面同畫面係西片中依然係最top,
只係個心係好想George Miller重複多次自己, 想成部戲好似Fury Road咁high
我覺得係要睇
我好少睇完套戲會屌左出黎,呢套係其中一套

首先呢套又係d sweet baby寫出黎既垃圾女權電影,一開場女主角(細路仔mode)係條剩係得女人,老人家同細路仔既村莊,比雷神d靚(全男性)發現,之後女主比雷神班靚捉走左,佢老母就去追,佢老母夜晚突襲雷神基地,殺哂看守住女主既男人,但唯獨冇殺看守女主既女人,然後佢冇殺個個女人就去報串,What the fuck,屌

雷神班人之後去追女主,整傷左佢老母,女主老母叫女主自己走,之後女主見老母比人捉,又自己走番去,What the fuck

雷神班人折磨佢老母,迫佢講女主條村係邊,跟住佢老母就折磨死左,What the fuck,雷神班人明知女主同佢老母都係完整人,竟然唔拎佢地黎做種母,就咁玩死左就算

之後就講雷神打油廠,同不死王講數,屌你講數帶埋個細路女去做咩撚手,不死王話要個細路女,跟本格硬寫到條女交比不死王

跟住女主係不死王到住,有日佢個仔想強上佢,佢就搵機會走人,我以為女主會走人番自己條村,點知佢就咁係不死王基地長大成人… 咩料啊,有咩可能一個細路女係個基地幾年都冇人發現,我睇到呢度已經想走人,劇情跟本唔撚合理,一個細路女混入一堆war boy入面,都冇人發現到,d男人真係垃撚圾,唔見左個種母,竟然不死王唔派人去搵,好野

中間d劇情我就唔講啦,唔係我唔想講,而係我睇唔撚明,亂撚到仆街,女主車隊冇拿拿比人攻打,而我都唔撚知係邊個打佢地

直接講最後結局,經典原諒結局,女主冇殺雷神,雷神係度講:你殺左我,就會變到同我一樣,女主:我唔係你,屌你老母,咩戲黎嫁

套戲仲有好多唔合理既位,例如雷神陣營有個好似甘道夫既阿伯日日係度講經,雷神最後打輸杖,個阿伯竟然咩事都冇咁企係不死王個兩個仔隔離講經,嘩🤯,咩料啊

總結:唔好入場睇,你會浪費幾個鐘時間
幾頁前講左
PR post
你都好仇女下 又關女權事
仲有就係呢套戲邊個追唔追到邊個,係睇劇情唔係睇合唔合理,好似一開始女主比人捉住,女主老母架住隻馬竟然追到用氣油既車隊

後面女主同佢師傅明明早過雷神起碼幾分鐘就出車,雷神架車明顯係重型車黎,而女主架車係輕型車,女主理論上點都快過佢,但雷神竟然可以後追到女主佢地,跟本呢套戲真係劇情想點就點,就好似一個細路女係一堆war boy入面,都冇人發現一樣,完全為劇情而做
我冇仇女,我係憎呢班女權撚寫既野,唔係因為佢地係女,而家歐美好多電影/遊戲/劇集都比呢班垃圾整衰哂,唔係因為佢地係女人,係佢地寫既野都唔合理地垃圾
請問係邊4集
一開場女主角(細路仔mode)係條剩係得女人,老人家同細路仔既村莊,比雷神d靚(全男性)發現,之後女主比雷神班靚捉走左,佢老母就去追,佢老母夜晚突襲雷神基地,殺哂看守住女主既男人,但唯獨冇殺看守女主既女人

唔係我屈佢女權,係佢做得太明顯,做到好嘔心🤮
真 成套都唔撚合理
要隱藏身份點解唔一直剃髮
我琴日睇撚到一半已經開始屌
垃撚圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞