九龍城寨個氣硬功真係好撚on9

771 回覆
255 Like 609 Dislike
sorry我㩒錯負皮
其實我係㩒like既
講經咩,剩係elon musk咁有錢唔合理,如果其他人都有就好啲

現實都咁離譜,走去拗電影唔合理
因為唔係主角用的槍係唔會射得中
幾乎係電影定律嚟

https://youtu.be/Hxc0D31Zp68?si=_5KgWhKyU7WmxVc4
佢地係九龍城寨大地主喎即係任賢齊黃德斌級數
得閒可以出去酒樓食飯 買得起卡啦ok
唔係林峯嗰隻有事入去避難
你咁比法都唔啱嘅,好明顯ironman batman有哂裝備工具,同埋人哋本身就咁出名就知佢個設定,仲有雷神講到明係外星人梗係知打到飛起
呢套戲赤手空拳以為普通武打片,宣傳主要講城寨黑社會,咁完全冇聽過改編漫畫小說入去睇,原來勁過如來神掌覺得奇怪有咩問題
城寨咁窮,邊有鋼鐵咁貴材料,最多咪D廢鐵皮/鋅鐵果類嚟
你係咪戇撚鳩?
Avengers入面角色嘅超能力全部都係超現實㗎啦
依家係講緊武打片嘅層面
應該係喺現實水平可以操練到嘅武功
唔好同佢坳啦,覺得唔合理奇怪係我哋錯,睇就睇唔好咁多嗲啊
你著住套衫 係街市行一日 都會整污糟啦 可況係果度生活
AV果D造型咪合理囉
負評個班係打手定係邏輯有問題
睇撚到出晒戲
我話已經知既意思係由果個位開始已經唔會當係正常武打片囉,咩手撕鐵通當刀仔,撻落地輕功起身
一早講左好多打手
仲有一大堆冇自己思想既連登仔比人帶晒風向
人地合理既批評都接受唔到
黃賭毒佢岀面都撈緊啦,係塊地多油水姐
試諗下 睇睇下gundam seed 無啦啦走架東方不敗入黎
正常人都會出戲啦
你話佢做左大佬 走火入魔武功高強都交代下呀

無啦啦不死身咁 做比幾兄弟我dllm
睇埋star war同John wick
反彈子彈都仲得
以前D人練武好平常
心口碎大石不時有人表演
神打/標童更時至今日都仲有人玩
再者拍戲從來都係有誇張成份,玻璃樽爆頭呢D拍左幾十年,依然係咁拍,連西片都係咁,但現實中真玻璃樽係好難爆到人樽,唔通又套套戲爆玻璃樽你都要批評?

要真實,麻煩睇記錄片好了
其實環境污糟都好,唔等於人都一定要污糟,總有人會洗衫晾衫的
比左正評,因為睇唔到合理位,可憐佢
你個比喻又唔岩
城寨setting本身就係超級系

例外,拎seed黎比喻係想表達啲咩?seed係真實系?
要假既 睇卡通片好了
我都係睇完先知係漫畫改篇
對原著有了解再去比正/負評會好啲
其實同你睇鹿鼎記晚既鰲拜一樣啫,睇漫畫改變嘅戲唔使咁認真嘅。咁你不如話成套marvel都話好戇鳩啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞