九龍城寨個氣硬功真係好撚on9

771 回覆
256 Like 609 Dislike
班人個個無視漫畫
誇,但個人彈飛仲未去到襯托到氣硬功嗰種誇
咁係因為你
完全冇聽過改編漫畫小說入去睇

咁完全冇聽過marvel的人入去睇
出嚟唔通又屌ironman咩

唔知就應該放開成見咁睇,佢設定有武功咪有武功,有內力咪有內力,有超能力咪有超能力囉,而唔係自己唔知的情況下用自己的執著去評定合唔合理
正如而家認知上一切物理化學都係建基於地球上,但去到天王星海王星甚至遠至另一個銀河,係咪都一樣?未必喎
改編?
人外有人,天外有天,套戲武功水平個個唔同
所以喺一套漫改嘅戲我唔覺得有咩落差

黃圈圈比班話好唔真實嘅人睇
因為港產片就係on9
不過編劇都戴曬頭盔,知道有班實完全唔了解原著而又狂屌嘅人
邊有人強調過真實?
你唔好加d point 比我再駁返個point 先得架
你係咪全程塞住耳機上連登?
再講多次啦
大家最唔欣賞既位係 無預警咁變左風格 對套戲觀感有落差
唔係你所講既 真實 改編
我提出既建議係
早少少比觀眾知佢係有超乎常人既能力
例如比幾秒畫面或者剪影或者CG之類既,比定個心理準備我,套戲係咩風格
唔洗我睇睇下導火線 feel 殺破狼feel 轉左台去睇印度戲咁大分別
你明唔明我講咩姐
同埋呢我好少睇大陸戲,我唔知有咩彩色注解果d野
果d可能你熟少少
龍虎門,風雲,呢d港漫改編既我都有睇,但成套戲風格都好一致
iron man 我什至睇完第一集 我都唔知係漫畫改編既戲
都係睇完唔覺得突兀

你可以覺得套戲完美,無野可以挑剔
我都可以覺得有d野可以做好d
立場唔同姐,唔洗屌呀?又要我去睇紀錄片又盛
護航都唔洗屌對家既,比d point講套戲有咩好咪算囉
好低莊
武打片=現實?
你幾時見過人玻璃樽爆頭容易,甚至成功?
導火線入邊D人撞埋磚牆,幅牆碎開添呀,你試下去撞睇嚟下

我睇殺神特工D子彈識轉彎添呀
你望下上面有幾多人用「真實」或類似字?
我啱啱先覆完一個
哦 原來無跟足
問題就係而家睇睇下john wick無啦啦轉左台去殺神特工咁
明唔明
sorry,我以為你覆我係代表我講過
咁可能我同佢地個立場有d分別喇咁
我係著重係突兀方面
跟足嘅話樓主應該嬲都訓唔著
有班人話後尾突然轉style,明明一開始已經隊爆巴士打飛人,唔通覺得咁係正常?
問題就係而家睇睇下john wick無啦啦轉左台去殺神特工咁

頭已R
up乜鳩?你見所謂一般武打片會打到人飛出街
咪spin 住
原著係點

係堅既話軍人個個學哂啦
咪就係污糟啲啲囉,無腫無爆缸。
係後巷俾王九+廿幾人圍,淨係斷12少隻腳,王九幾好人
點解個個都咁勁
港漫係咁架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞