九龍城寨個氣硬功真係好撚on9

771 回覆
256 Like 609 Dislike
你知唔知呢套野個監製以前住九龍城寨
吹沙入眼仲on9喎
無遲,無篤
佢果句係 傳聞中,古天樂,郭富城,雷震東有耐人尋味既過去
最後在城寨反目

耐人尋味我有一下以為講搞gay
另外講佢反目左
原來係無反目
咁即係無反目啦
up乜鳩
gay佬睇戲
龍捲風打王九,王九係有感覺,會痛
其實無話合唔合理,主要係睇導演功力,會唔會有出戲或違和感。覺得還好吧,打鬥算幾流暢。

最違和係夾硬講到好好感情,咁短時間要講到好好感情,果種義氣感情好假好出戲,應該係太短時間想剪好多野入去,搞唔掂。
金鍾罩嘅嘢喺功夫界不嬲有㗎啦
呢套都係英雄片喎
《九龍城寨之圍城》(英語:Twilight of the Warriors: Walled In;法語:City of Darkness)是2024年香港武俠動作犯罪驚悚片。
幾好睇 有無link睇
西游記都on9,馬騮點會識72變,你揾隻比我睇
鄭保瑞解釋︰「因為1984年這個時間,就是當年中英兩國簽署中英聯合聲明的時候,既是決定香港前途,又決定了城寨命運的一刻,故將這些元素緊扣是最好的安排。」他又認為:「但當整部電影設了一個實際的年份,就好難做到全漫畫化,因為司徒劍僑版本的《城寨》淡化了年代背景,造型方面亦遷就了漫畫世界去創作,我們就要找回自己的邏輯,我不希望缺少漫畫的味道,但如果過於漫畫化,又會跟現實扯不上關係,這是最艱苦的決定。

所以我明點解你會有呢個感覺。變相係佢成功將漫畫嘅內容真實化。又或者我哋睇嗰陣冇了解到電影嘅背景係出自漫畫。
講合理 直頭唔應該打㖭啦大家收錢搬公屋仲好
屌你老味講合理
HELLO
LIHKG 山本彩姐 #1230
HELLO
LIHKG #55826 尻頭已思
睇套戲都講跟唔跟風
香港電影真係多少少你依種撚屌都聽收皮
咁你解釋吓點解剩係得樓主一個屌漫改電影劇情唔合理?我相信一般冇睇過套漫畫嘅人都唔會屌呢套戲劇情唔合理,而樓主呢種人係為屌而屌

同埋好心你就咪懶醒企喺度德高地講嘢喇,樓主呢種人你估佢真係會入場支持咩
神打如果work 當年義和團就屌打八國聯軍啦
跟風同為屌而屌唔識分?
你就真係為屌而屌
我為屌而屌咗咗啲咩?定係你睇多次你自己講嘅嘢先?
「香港電影真係多少少你依種撚屌都聽收皮」 Ching似係你都係為屌而屌喎,你自己都喺度幫緊一個擺明玩膠唔會支持香港電影嘅柒頭樓主講嘢
真,我細個住過,睇呢套嘢好多位都覺得一定做好足資料搜集,淨係巴士打鬥係「1」號車已經好現實,有住九龍城嘅人都知當年旺角去九龍城一定係「1」號車,唔係求其搵架巴士就算,做得好好
有咩奇?你試下揸兩把ak射我

雖然我都會死但唔等於避唔到
睇完套戲之後,望到武指係谷垣健治,就醒起浪客劍心,其實我諗兩套戲對招式名個處理手法都應該差唔多,姐係所有人都有招式名(e.g飛天御劍流,硬氣功),只係拍既時候冇講出黎,點解咁奇怪係因為淨係吳允龍有講招式名出黎

我覺得其實啲武打都做得好好,又唔係古天樂由頭帶到尾,有啲新面孔擔大旗,知道係漫改就唔會覺得有問題嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞