九龍城寨個氣硬功真係好撚on9

771 回覆
256 Like 609 Dislike
好簡單
套戲除左龍捲風同王九,其他都係真實系咁打架
你睇左個半鐘都真打,最尾半粒鐘變左科幻野,正常都唔慣
我就係咁嘅意思
拎黎同marvel比
我睇完套戲之後,睇漫畫
我想講漫畫入面圍城嗰一章
都係好簡單交代
四子fd得快有d莫明奇妙
傾咗幾句打咗場交就燒哂黃紙
所以我覺得套戲算係好好
得嗰兩個鐘駛唔駛食完野痾屎都拍埋

而家係咁咖喇d人
百壇齋主
跟足又話唔似 唔跟又話唔跟
屌你老母主角光環就梗咖啦
開場5分鐘啪低個主角然後散場咩
交代得多又話文戲多
唔交代又屌唔合理
D人所謂既唔合理只係唔合乎自己預期
痴撚線連睇套戲都要跟自己個腦嗰套
唔會Open mind 去感受同欣賞人地作品
真係好柒難服侍
班人
點解呢邊得一個
功夫一開始都係三個高手打下爛仔交
到最後都接子彈出如來神掌

尚氣一開始都係巴士隻揪
最尾去異空間騎龍
佢半空屌比林峰封住左個口
之後係咁打鳩佢佢心口/肺
咪焗住吞左先

如果由頭到尾都係超能力大戰會順眼d
臨尾好似睇緊另一套戲
正常啦
一開始狄秋已經食哂藥,身體又唔好,打持久戰一定輸俾後生

況且就算真實拳賽,都成日有成場被壓住打嘅選手臨尾KO反勝啦
但其實一開始王九都有用金剛指、古天樂打到洛軍旋轉飛開
我都覺得係咁,叫現代武俠又好,都市武俠又好,小說間中都有呢d題材,九把刀都拍緊自己果套。

問題係點破佢功之前一d伏筆都無,如果吞劍會破功點解佢要吞劍傳統智慧要破人功一係搵佢個死門位打,一係就淋黑狗血/屎尿,叫班街坊倒屎搞掂佢好過喇
其實我覺得怪嘅位係 明明由一開始伍允龍就可以一個打全城寨連古天樂依啲大boss都唔夠佢黎
點解佢一開始唔直接扯行馬殺入去ko佢哋 要等咁q耐又係佢一個打全家
古天樂郭富城咪一係一掌打到人飛開佢哋內功勁咪有招式,班後生冇呀嘛
你睇金庸武俠戲都唔係個個超強武功啦
漫畫入面...個廟入幅牆個D唔係刀痕...係龍卷風出拳刮出黎TIM阿...
其實一開始王九響巴士外層跳黎跳去 之後第二層直接跌落黎再跑到都話左畀你知
人地拎Marvel出來比喻,你又講成比較
佢唔係大佬冇得話事,洪金寶冇咩野都唔會主動同古仔挑機,你見古仔送漫畫比佢有講有笑,就知關係唔係話好敵對。係張松枝講到城寨值成億,加小齊比機會佢先郁手。
伍允龍唔會覺得自己夠古仔打,前提佢唔知古有病。
就算洪金寶,佢都係等機會殺
洪金寶彈煙頭去佢面,佢痛,證明知點收佢皮
可能直頭係攻太高, 氣硬功都頂唔住
你大大聲話自己係戇鳩重戇鳩
古天樂郭富城係強
但氣硬功係無敵喎
格硬比條線佢襯托兄弟情
但王九都俾古天樂一掌打飛,要喺窗口走
仲要趁大老闆傷咗,先敢半夜偷襲
其實正常情況下,佢實力一定低過以上兩個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞