九龍城寨個氣硬功真係好撚on9

771 回覆
256 Like 609 Dislike
你唔好柒啦屌你老母呀而家,我鐘意屌咪屌囉,屌你老母咩,關你撚事收皮啦死毒撚,我睇戲洗撚你教呀,柒撚濛濛食甜筒,縮返入你老母個閪度啦,又要多事又要傻閪閪咁,你咁撚柒你屋企人知唔知返屋企拎盤滷水照下自己個柒樣先出黎襯啦濛撚
開場點樣交代佢叫tiger 呀,字幕寫佢叫廟街tiger哥定係布人叫佢個名呀,屌你老母閪
柒少陣當幫忙啦
你就柒喇而家
Hello LIHKG #1230 山本彩姐
其實你識唔識分真實系同超級系
城寨叫有cast ,故事劇情就一般,動作好似睇龍虎門。
曲到圓,點解有人屌
我記得漫畫大老闆個性格唔係電影咁
個人好鳩 好自我中心
話最中意嘅角色係 大雄個老母
個setting好似係
陳洛軍以為大老闆殺咗佢啊媽
跟住到最後原來大老闆係請咗佢啊媽去打邊爐
發覺大家唔係仇口咁大
iron man已經係超現實
你潛到咁肉酸,你真係有問題
仲有人開post話香港電影唔好再神化誤導呢啲野
癡撚線
咁風雲龍虎門倚天呢啲都唔撚再拍啦
白撚痴
氣硬功 Q&A
https://lih.kg/3690670
其實一開始伍允龍追林峰個時出過二陽指就暗示佢係有勁啲既功夫
其實導演有講
佢哋既想法係上一佬就硬淨傳統啲既對打
下一代就真係漫畫啲既對打
https://youtu.be/-e7zXraJIDY?feature=shared
吹沙入眼好似好過吹成個林峰上去既
龍虎門個啲本身個設定就係啲功夫係唔現實個啲啦
不過係甄子丹識設計度甄啲動作真實返
唔計一掌可以打死人 但對打過程其實係傳統港產動作片對打 係再係一啲位擺返漫畫感既非真實動作落去
https://youtu.be/HaPJp4_aTeY?feature=shared
https://youtu.be/Lqwbz4IeGZk?feature=shared
動作真係有少少失色
有洪金寶同伍允龍本身會期待高啲
太靠剪接, 同埋最打得呢兩條友竟然無正式開拖對打就完左
我屌你老鼠洪寶金大哥大
被你叫做肥佬
癡撚線依家呢代啲細路
主角光環力
認同
太用鏡頭就演員
唔係香港應有既動作鏡頭
同埋川井憲次今次啲配音感覺無乜印象
以前龍虎門 葉問 七劍呢啲配得好撚正 對打既配樂係完全帶住你入去個動作鏡頭到
今次真係無乜特別咁
唔係完左睇到字幕都唔知原來係佢配
一開場就打到巴士爛晒, 扶手支棍都彎晒
再之後入城寨林峰打成班人, 撞上天花塊爛牆到爆晒石屎飛晒出黎
仲點樣話套野無鋪排有超能力
由一開始打鬥就誇到去尾場景係咁爛啲景又拳印又刀痕
成套戲唔用槍就唔合理啦 講乜撚
確實少少怪
成套戲好似得王九一個有特殊能力咁
兩邊大佬好打得但係都無王九咁鮮明嘅頂!頂!
如果可以略略交代下主角林峯點解咁揪得會好d
不過都無傷大雅嘅
王九都提過兩三次城寨係吉夫藥地頭
證明佢都忌佢三分
更加唔知佢生癌扣咗咁多戰力
如果唔生癌應該屌打王九
我覺得最主要係期望落差問題,如果前面有返半句舖墊會好好多,一開始睇真係當普通動作片睇,龍捲風拳至少都係合理範圍內,到氣硬功嗰吓斬唔入真係太誇張一瞬間變咗奇幻片,冇睇過原作真係會有啲難接受依個位係爭咁啲
一開頭王九俾架巴士撞左野都無事, 你撞嚟睇下會點
洪金寶72啦
體諒下啦
氣硬功 / 金鐘罩 / 鐵布衫 好多呢D防守型武功係小說/漫畫/電影/電視劇都設定為刀槍不入的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞