九龍城寨個氣硬功真係好撚on9

771 回覆
256 Like 609 Dislike
咁上擂台囉,有幾多個練咗硬氣功可以硬食對手唔瞓低
其實就算唔係由細真練練到大
導演指導功力夠既話都叫做到真港產動作片
好似龍虎門甄子丹做動作指導咁
霆鋒一樣好多一鏡幾個動作同埋全鏡唔係鏡頭就位跟住走黎就演員
https://youtu.be/Fh76JSbY2GA?feature=shared
而同樣有漫畫風既唔真實得黎又好真實
阮民安老師都有拍
套戲即刻加分
光頭星
林峰有講過佢要提氣谷硬氣功
所以要打亂佢呼吸不斷咁撻佢等佢破佢功
表達就真係麻麻嘅
最後結果竟然係食劍輸
如果係車輪戰王九CD唔切一步一步咁斬傷佢咁就熱血得多,不過就公式化咗少少
Hello LIHKG #1230 山本彩姐
其實你識唔識分真實系同超級系
其實仲有好多

大老闆佢成日放武器落床下底 應該就係防王九 佢應該神早知呢條友養唔熟
辦事個個都係我姐
仲有去海邊個下,我以為殘廢晒斷埋腳喎
點估到第二日可以龍精虎猛啫
起碼做多一兩個鏡頭見到唔係㗎佢地呢三個月有訓練㗎
綁住隻腳其實好番㗎,佢要係海邊就講比人知㗎嘛
仲用緊拐杖嗰喎,點解行得番?
王九貢獻咗一半金句

𡃁仔~ 夠姜過嚟講
返嚟打柒你
廿蚊尺咋!
你真係Kai 喎
漫畫改編呢套漫畫本身唔係一般既武打漫畫黎
你睇戲都唔知套戲本身改編係咩黎就出黎柒咁好咩
做下功課先啦
戲中佢一直都知王九越黎越當自己大佬,佢知呢個遲早作反
係甄子丹勁
條友出名最鍾意自己改戲改動作設計過晒啲野
會發現係佢有份既戲先會好睇啲, 都係果啲演員係其他戲都未必有咁好睇
好既係佢啲動作的確好睇, 壞既係佢改完變左佢霸晒啲戲
唔係四仔講既咩
由一開始都係得四仔識佢用硬氣功, 佢最多見識
唔知係咪都係佢話搵罩門
不過到最後都全部無用到
又無阻佢提氣, 又無搵佢罩門
全部都淨係攻返佢中路
甄子丹係打既動作靚同以前做指導係堅勁就梗架啦
最佳教學同表達
https://youtu.be/meZvKDu9opM?feature=shared
想睇點破就2:43
城寨首先唔係呢個setting

師兄你係咪睇錯第套城寨
呢個係硬橋硬馬洪拳個啲唔係硬氣功
HELLO
LIHKG #55826 尻頭已思
上個月先係大埔間大排檔見過洪金寶洪天明一家,佢唔似行動不便,輪椅都無張
張文傑唔係識武功咩?
洪金寶話唔係行到, 只不過係膝頭痛攰所以先坐輪椅出入
五千萬!今個星期可能近7千
用刀黎防一個識氣硬功既人
Hello LIHKG #1230 山本彩姐
其實你識唔識分真實系同超級系
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞