九龍城寨個氣硬功真係好撚on9

771 回覆
256 Like 609 Dislike
漫畫占好似唔夠龍卷風勁
同期全盛龍應該最勁 但大老闆係愈後愈勁去到結局可能超越左全盛龍
古生打林峯果招就係漫畫招絕技旋風拳
空間扭曲晒林峯成個人轉住飛出去
後面肺癌已經出唔到
漫畫心口會有旋渦窿印,一拳打到大老闆飛出城寨亦都係肺癌後嘅事
電影入面弱化招旋風拳,再誇大王九硬氣功,拍出黎根本唔合理
算係咁啦, 唔通對住林峯即刻要出全力隊冧佢咩
漫畫都係迴光反照最後一下先有呢個威力, 得一下咁大把, 其他時候都唔會有拳印, 出完就死
漫畫王九有絕對領域有塊野係前面擋添啦
所以個問題係誇大咗王九嘅鐵布衫
漫畫入面佢幾次畀十二陳洛軍打入,甚至細寶都𠝹到佢耳仔
對比下王九喺電影入面變咗超能力人
弱智
有冇睇漫畫呀 仲誇啦
氣硬功刀槍不入呢啲,現實上都係存在,義和團果陣已經練金鐘罩啦
係存在,但有冇效其實只係掩眼法同做手腳呃鳩人
依家電影只係將佢能力真實化
都仲未叫師父救自己
邊算on9
咪話漫畫絕對領域添囉
漫畫前期同後期都唔同啦
漫畫王九係每次都會進步, 最後先唔同
最後絕對領域咪仲誇過電影, 成塊特效飛埋出黎自動擋
電影得果2粒鐘, 直接拎漫畫由前到尾各個角色最鮮明特點者
兩把ak 都殺唔到林峰啦
仲有彈指神通彈撚到12少成身窿
漫畫仲笑王九話佢王藥師黎
睇都睇唔到離遠彈爆左吉祥兩隻腳
絕對領域都只係拳頭交打唔入
十二少用電單車都破到佢防,而唔係電影入面一腳踢爆電單車,刀槍不入呢個設定都係電影自己加上去
隻字不提王九係個少林武僧就突然爆招鐵布衫出黎,事實係大把人都覺得好出戲
因為林峰好撚敏捷
狄秋:唔係拓住係㩒住,AK後座力大,所以要扎行個馬,送佢老尾
你都on9,依啲未邪教囉,呃9你啲無知婦孺

2024年都仲信依啲 表演個陣攞啲未開封嘅刀,未刀槍不入囉,打仗未見真軍
武俠片咪呢啲力度囉無錯呀
所以現實中的義和團咪仆哂街囉。
不過電影唔同啦。
成個post得你呢個comment係正常
我覺得最on9 係得咁少手下都稱霸
同埋對家有2把手槍 2支ak
但其他人乜都冇
係誇張左d,呢個位有少少出戲,其他ok啦
想知後面四子有無練武功
定係得d敵人有武功

請出招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞