我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然

1001 回覆
15741 Like 137 Dislike
想當年呂麗瑤屈完佢個教練咪又係咁, 但都無人會翻轉頭去追究佢造謠,
我知道臺灣係有妨害名譽罪, 唔清楚香港係點玩,
但如果你覺得有證據響手, 我會建議你告返佢地轉頭, 例如係誹謗,
不過香港女人一句「同你玩下」「講下笑啫」「玩唔起係咪男人嚟」,
好自然你都係要收皮, 可惜傷害已經造成, 而法律又偏幫女人好多年,

https://www.censtatd.gov.hk/tc/web_table.html?id=940-92031
講句題外話, 雖然睇落男性犯罪率次數係高過女性,
但其實警方有無落案好大關係, 女性面對同樣情況只會係警誡了事,
唯二女多過男既係虐待兒童同埋店鋪盜竊,
證明女性一樣會有歪念, 一樣係欺善怕惡, 社會一直過於優待女性
鄧同學,留撚住條命活得比佢地好 捱過呢關
樓主加油

屈人個兩條女應該mon緊post 驚到訓唔到
絕對支持你,至少連登巴打們都係企喺你果邊
應該禁止所有Ocamp,多撚餘
其實造謠既人係無代價既咩? 起碼都不誠實使用電腦,
真心搞大佢啦 自殺便宜咗條女 咪咁傻
班賤種見到個post都唔會入啦
女權會話男人自己攞黎
好記得有個屈非禮post話"疑點利益歸於被告"係唔適用於非禮案
話拉左先算 因為咁先保護到女人
唔知個幾條女權撚樣死左去邊
Um…作為離港撚,其實都係睇新聞判決先知有呢單野發生過
睇返學苑篇報導,點解個官唔接納樓主9點59分入營紀錄做充分既不在場證據,大致係話場地冇鐘冇手機冇人知道案發確切時間,而所有既時間證供都係源於你班同學既「大約」、「活動中後段」。

所以又真係好難單憑「cctv紀錄」黎推斷樓主有冇做。

利申:理性分析
我都試過比港女屈

香港學校咪好興集隊,條臭雞自己仆親就話比我推落地
因為當時係男左女右,由矮至高排

條侏儒排勁前我唔夠手長,最後我當然無事

屈人有時唔洗前因,可能覺得有比人摸/推咪求其屈一個
香港地放任誣告所以特別多品行不佳的人
老妨同誤導警務人員得嘅
btw 你講嗰條係叫「不誠實『取用』電腦」,用屬於自己嘅電子裝置係落唔到charge的
支持巴打 屈人真係唔洗成本
男人比女人性侵犯根本冇人會care
比正常樣女人搞:幾廿歲人唔好咁多性幻想/你就著數啦
比醜婦肥婆老女人搞:喜劇情節
連登都唔少
幫口個班會屈哂所有男人都會話人係雞 會叫雞 會非禮同埋強姦人
好撚癲架
嗰幾個真係名都記得
性罪行係要你自己搵證據證明自己清白
https://lihkg.com/thread/1092033/page/1

八達通紀錄都仲有可以申請到
cctv? 你係乜水? 點解要比你睇
cctv涉及其他人的私隱 唔方便透露比你
而且幾個月前的cctv已經唔知仲存唔存在
警察同控方都係同「受害者」同一陣線
佢地要做的事唔係還原真相 而係砌你入罪 呢樣野拍戲拍劇都應該睇唔少
對佢地黎講幫你搵證據根本冇著數
俾個Ig 黎 等我問下佢
希望你知道 呢個社會注定不公,即使係法庭,所謂最公義既地方,審判都係極度兒戲,善良既人注定會比人蝦

如果你真係想翻身,真係唔好再諗,愈諗愈彎,你既人生仲有好多時間,
你失去既所謂名聲 金錢,對比你未想幾十年人生真係算唔上乜野
你仲有大把時間去建立番,搵番番黎 唔好focus 係過去 唔好覺得個天點解要咁對你
經過完呢件事,你既內心已經比好多人強大 ,你要用呢個強大不甘既心,去締造一個更加輝煌既未來👍

千祈唔好諗點解會咁 發生左就發生左
除左呢啲人生仲有好多不幸既事,活著就是幸運,
一日仲生存一日都仲有希望,
你要比既話唔好同啲活得比你好既人比
你諗下幾多人合埋眼入左醫院醒唔番

同埋 唔好上連登 唔好諗住靠media 幫你搵番正義 個個都係食花生
真正關心你既人係你身邊一直支持你既家人同朋友
你要解釋都係同佢地解釋
唔好同網絡世界3唔識7既人解釋
你無欠呢到啲乜野 網絡世界既人個個都係牆頭草 無人會幫到你啲乜
你諗下 你比咁多錢律師 佢都幫你唔到啦

唉 共勉之
你想搵我既可以擺低Tg ,比我開解下你啦
🫡

From 可能真係唯一一個想你get up又圍到爐既陌生人
Push
我都好明白你嘅感受,我都試過被兩個唔同嘅00後女話係狗公差啲放上網批鬥

唔明點解啲00後依家係咁樣黎冇成本鳩告人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞