我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然

1001 回覆
15740 Like 136 Dislike
樓主同樓主屋企人冇啦啦比啲賤人屈真係好唔抵
我曾經都比班成日一齊玩嘅人夾埋屈
初頭都覺得好想死,點解我對佢地咁好,佢地竟然咁對我
但後尾諗通咗世界上就係有呢啲咁嘅無謂人
最後我自己選擇遠離呢啲賤人就算,因為唔值得我再浪費時間

樓主,世界上仲有珍惜你嘅人
就算依家冇都要同班賤人鬥長命
希望你同屋企人可以快啲好返
唔知樓主可唔可以籌款醫病
睇見你成家為咗打官司搞到整親腳都冇錢醫想捐錢幫下手
我哋呢啲普通市民都諗到嘅野佢地諗唔到
隨時有匿名令 你開佢名即刻要坐 亦都唔會有人夠膽報導
法治社會
個官主要係話認人方面唔確定
得A 話見到op 犯案
但可能chok 多兩嘢問下著乜衫之類都唔係好firm
畢竟係disco 環境

既然唔肯定犯人係op
佢喺唔喺現場都唔重要
攪大單野迫學校交人
攪大左一定有人捐錢比你睇病, 因為有錢人手下的基金興mon tvb
推到開名
突破盲點
慘到仆街
點解唔嚮法院提出反訴?
但引申落去又有好幾個問題:
1. 被告可以係因為technical reasons而acquitted
法理上釘佢唔到 =/ 事實上佢無做過
咁應唔應該公開佢個樣 比社會大眾提防佢?
2. 如果話係particularly 風化案入面 被告可能會受到社會嘅批判 會社會性死亡就比gag order 咁面對其他offence嘅defendant 又可以話 我面對a count of trafficking dangerous drugs 社會大眾都係會批判我
我都真係冇做過㗎
咁變相每一個刑事審訊嘅被告人都可以用咁嘅原因去話自己嘅樣子姓名應該受到遮蔽 咁公眾知情權應該點樣平衡?
女權自助餐食到應
好在法律還咗樓主清白
刑事唔得架
叫樓豬反告啲人都on9
根本佢都冇錢繼續玩落去
如果你真係理直氣壯冇隱瞞嘅
好有信心一定係比人屈
唯一方法幫到你就係搞大件事比再多啲人知
東張又好 傳媒又好 yt又好
真係睇到我眼火爆
個後生仔屋企環境已經唔好
果班顛婆仲要貪好玩夾埋屈人

估唔到香港如此墮落
呢單係咪上年講更衣室定廁所好多condom 嗰單嚟?
嗰陣講到咩ocamp 好癲?
無,法庭只係話證據不足而不成立。
係 HKU nursing 乜嘢好大浸草味
《誣網》劇情上係幾類似

香港以前都重有啲其他,但係就真係講坐冤枉監 例如秋官Ken哥《誓不低頭》、黃日華溫兆倫《義不容情》、偉仔《黑獄斷腸歌之砌生豬肉》等等
我平時成日派膠都要支持你
比人屈真係好慘!
push
我諗真係受左好大冤屈先會死控
但樓主比人困住左點搵證據
案發係20號 樓主比人拉係29號 然後比人困左5日

我google下發覺一般cctv(包括政府建築物)都係保存7日至30日
最常見係保存20日左右
即係樓主得返5至15日時間去確保自己的不在場證據有冇被錄低
然後要5至15日內確保cctv的擁有人保存片段
我想問向法庭申請強制對方保留cctv片段要幾耐時間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞