我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然

1001 回覆
15741 Like 137 Dislike
解密工作室呢啲垃圾channel就算吧啦
搵東張西望最好
條臭閪夠膽就當面對質
班PW一陣起身會唔會嚇到瀨屎

利申:我絕對唔鼓勵任何人犯煽惑罪至於香港法庭對海外嘅會員有冇司法管轄權 我就唔清楚
樓主好慘 死港女屈人唔使本
啲女人又想搏上位
交數,推高個定罪率,香港乜鬼部門都係咁
叫人上東張嗰啲根本係比電視台消費樓主然後自己再食花生
啲狗有理冇理都問咗doj意見先,點知doj又真係受
我諗依家最大嘅問題係點解傳媒係風化案入面可以未完proceedings就報埋被告嘅身份/相出黎
點解high court trial 要limit傳媒 唔比新聞報道jury嘅身份係因為驚會有prejudicial effet to the jury
Which the magistrate is assumed to be ‘professional’ 同埋可以無bias
但就忽視左係風化案入面 任何一個對被告嘅報道都可以直接間接導致佢社會性死亡
社會大眾一定會對個被告有bias 因為佢係suspect 有啲evidence 係against佢
就算最後acquitted 造成嘅傷害已經係compensate唔到 因為throughout the trial 佢會比人judge 足咁耐
呢個就係law reform嘅問題:應否係風化案中加強限制傳媒可以報導嘅內容
喂 你係咪弱撚智㗎?
One
少少想周街屈啲女非禮我
香港最痴撚線嘅地方係包攬訴訟係犯法
DOJ不計成本釘死被告就得
普通人集資幫自己討回公道就變成無謂耗用法庭資源
無錯架唔行動 burden of proof 係P到
但alibi呢個defence係initiated by D
如果你唔adduce evidence, P唔會知你有alibi架
極其量佢都只可以係已有嘅方向(victim/PW嘅statment)繼續查落去
開佢名啦,連登會幫你人格謀殺翻佢
推 巴打撐住啊
唔知你會唔會睇,但想同你講
就算之前你比人告嘅時候
冇因為係告非禮,而直接判斷你有做
就算依家有個清白
但失去嘅野真係冇得計
辛苦你
希望嗰啲害你嘅人
可以有報應
三個字 報東張
叻啦叻啦
眾人皆醉你獨醒
會唔會係樓主既律師招數黎 等佢上庭講哂時序先拎cctv出黎做不在場証據

諗諗起麥以馬單case
你其實可以試吓從民事方式索償,加油!
叫一個俾裁判庭判咗冇罪嘅人改過
佢智力應該真係有問題
香港不嬲係咁
個大腸癌故仔 flow 唔到
出去食飯點會冇證據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞