我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然

1001 回覆
15741 Like 137 Dislike
幫推,頂住呀
真,條女真係話一句認錯人就可以甩到身
女人告人嘅門檻真係好低
啱,反告,攞反錢同道歉。
改名同轉校唔唔洗,怕乜你又無做錯,不過睇你自己。
唔明,證據咁不足,單case點上到庭
索償金額幾多,用咩理據,點計法依啲,
普通人真係未必上庭識答
唔係,通常偷拍裙底定非禮個d, 報紙都會出哂全名同搵佢相
幫推 樓主加油
法庭還咗你清白 睇睇有冇啲咩後續賠償可以追討返
加油
法庭已經還你清白
你要記住,呢個世界把口係生係人哋度
人哋點係人哋既事

你無咁出名到我哋香港某一兩個人咁
連食飯都行唔到出街
只係你學校所謂既圈子「覺得」你有做

你可以好似樓上位巴打咁講
去民政事務署拎法律意見
你係可以去民事索償

你同家人精神、金錢、時間上既損失
民事好似係3年定6年
到時候條女賠到PK都得
根本係律政司得啖笑
屈人冇乜成本架咋,建議你睇下年中幾多人被人屈風化案
希望樓主可以嘗試搵律師去告屈你嘅人、有份po你相出嚟嘅傳媒。雖然誹謗唔喺法援範圍之內,但係民事案件可以睇下對面肯唔肯俾錢和解。另外可以睇下當值律師服務有無人幫到你。

同埋都睇到經濟問題係樓主嘅一大concern。希望樓主留低個payme code 俾我哋幫你醫好隻腳先。睇到篇文都覺樓主一定痛咗好耐。

另外見到樓主daddy有躁狂症但唔肯睇醫生。請一定一定一定要帶佢睇醫生。有朋友daddy就係有躁鬱症,自己唔跟足醫生指示食藥而搞到病發,最後導致家暴事件,想殺我朋友再自殺。

總之希望樓主可以喺休學嘅時間好好調養身心。喺休息好,再重新振作。
通常性罪犯或懷疑性罪犯都會比人開晒樣同名
樓主加油 真心慘
有冇人起底揾返班契弟八婆出嚟,屌你咁屈都得
why not both?
樓主加油
堆程序同證據法
冇律師幫手跟隨時出事
屈人個臭雞係咪冇阿爸阿媽,教個咁嘅女出嚟
啲女權撚覺得男人係原罪咁 唔明點解尤其是大學入面會有唔少女權男
如果無做過,極度支持報東張
會雨過天青
嗰啲屈你,疏遠你嘅人,其實係你人生中唔重要
你會有新朋友
留落嚟嘅舊朋友先係真兄弟

利申: 過來人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞