我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然

1001 回覆
15741 Like 137 Dislike
唔係太識
但被樓主被捕 到開庭 到警察搵齊人落口供 到樓主搵律師 睇到對方份口供
隨時已經係隔左成個月的事
到準備文件 開庭要求對方交出cctv隨時又十幾廿日
cctv可能已經唔存在
之後搵搵下

講過咸Gag嗰個鄧生好似好可疑喎,大家有冇印象
之後圍圍下就變咗係佢,認人手續當然唔會漏

因為女人八婆生態圈嚟𧪿,佢地最怕被人排擠,所以需要有理無理都要大家一致,搵鄧生張相出嚟夾咗佢都唔係咩難事。
香港地真係窮人含撚
如果係美國發生, 好多訟棍樂意幫你等政府搬堆錢俾你過人世
仲要個名公開曬
公平?
老實講自己衰完一次柒完一次好好改過好好做人十八年後又一條好漢冇人會記得,喺度嗌生嗌死又講埋哂啲咩自己又抑鬱又想自殺只會顯得你真係身有屎,仲要連累埋屋企人就正仆街。
班女畢業未
搵傳媒搏攪大迫班仆街退學仲好

法律上極保護誣告,刑事追究難
再加上刑事要政府願意出頭

而告誹謗係民事,你有無過百萬去燒
同埋因為你係學生無錢,比你好彩告到都只會賠好少..
真正非禮嗰個可能同佢哋一齊落蘭桂芳 做埋sp添
諗起地鐵非禮潮文
收嗲啦
公開返佢等全世界公審
幫推
我海外撚
有辦法俾個名我,我開post開名又點話
巴打頂住 呢單野我都係掃左一掃
知呢單野不成立
就咁諗比人撚居多
睇完你篇野 承受住好大壓力
同埋屋企人無條件支持你
所以你要更加頂住
佢自己就係組爸

btw
op 食完飯入返camp 又應該唔駛預先同人報到嘅
啲人知佢出咗去但預佢隨時返嚟
disco night 呢啲自出自入又黑嘅環境
有人話見到佢 其他人都只會諗佢食完飯返咗嚟

至於A 係真靠害定點錯相佢自己先知
disco 環境點錯相又唔係完全無可能

但A 講乜都好
兩條女本身都應該唔妥op prejudge 咗
唔係邊會人地講兩句就實牙實齒到告上法庭
唔想搞大就改
香港人好善忘
想搞大就交比傳媒
樓主出咗呢個post
相信已經有傳媒嘗試聯絡樓主
分分鐘呢單其實係集體欺凌案嚟
女權社會就係咁
任何一個不在場既男性可以告你非禮罪
大家以後小心
我都覺得樓主既然堅稱唔係現場
但偏偏有人證講你係現場非禮
係好奇怪既事

咁你去外婆生日宴
事發時,有無影相?
有無親戚幫你做證你係事發時根本唔係現場?
攞唔攞到如cctv證明你不在場?

樓主必須做依個證明,
我地普通人都知,法庭證實唔到唔代表樓主真係無係現場出現。
既然係咁大個宴會,有親戚有相片有酒樓人員/cctv ,
我建議你攞埋增加說服力。
萬一傳媒幫你播,上報,你先夠牙力去消除所有人既懷疑。
好多年前試過同角色扮演者搭膊頭影合照, 當時其實無諗咁多,
但又好多年之後先醒起, 扮演者可能係個女仔嚟
香港譯名係《誣網》,臺譯先係《謊言的烙印》

收皮啦

人地無罪都開晒樣同全名俾人社會性公審
點解傳媒可以po 反正香港都回歸祖國
索性執柒哂啲傳媒 淨係留一個國營嘅就算
反正我係香港只係搵錢 用最低成本生活
去旅行玩仲好 傳媒有冇嘢撈關我撚事 冇興趣知香港啲嘢
就算真係有發生
摸佢嗰個有返少少智力都會疏遠條女費時被人發現。

但睇到你咁講,我大概估到如果啲控方證人同條女喊苦喊忽嗰陣有咩好講

通常都係我都好大壓力,覺得身邊啲人信唔過乜乜柒柒,抑鬱呀想死呀之類。
你咁講無錯嘅 無statutory obligation去keep 咁耐
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞