我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然

1001 回覆
15741 Like 137 Dislike
如果呢個世界係有公義
應該要告返誣告嘅人囉!屌佢唔使賠償精神損失?
如果有得捐,有錢在手
起碼感覺上會容易d 攞返個公道
藐視法庭
XGU o camp = 笑話
https://www.instagram.com/p/C6dtiV2hEP6/?hl=ms
就有關「Disco Night」的非禮控罪,辯方大律師佘漢標陳述兩個抗辯理由。佘首先爭議鄧事發時不在場。根據控辯雙方承認事實,鄧於「Disco Night」當晚約 10 時正進入大棠渡假村。佘表示,從控方證人供詞得知,由渡假村入口前往事發活動室需時 5 分鐘;就此推算鄧應於當晚 10 時 05 分方能到達活動室。佘續表示,X 作供時指由當晚感覺到被摸距離「Disco Night」活動完結有 45 至 30 分鐘,而 X 所屬組別的助手周祉瑜(同音)作供時表示其組於 10 時 30 分回到宿舍。佘稱,由於周作供時指當時有用電話與他人溝通,又指電話存有時間紀錄,故其判斷有「客觀因素」。辯方續引述周推算,提出該組於 10 時 15 分左右離開活動室,此前另需幾分鐘召集組員。佘表示,以此推算,鄧出現於活動室的時間最多只有幾分鐘。
深夜都仲有咁多連登仔支持樓主 連登有愛
真 要死帶埋兩條臭西都唔夠
條女ig?名?
香港由doj到法院的前設都係證人皆是可靠的

你留意下法院新聞,香港法官唔止一次話你無做過女事主點會指認你
但繁忙時間地鐵感到比人摸pat,女事主唔會清楚見到邊個落手,都係靠屈

制度係一回事,而且制度內掌權的人有問題都會奶野
最尾嗰句打錯
唔會留下任何壞印象
加油
請返嚟啲Mag仔經驗唔夠 Mag又好惡做 因為太多cases要處理(好似毒舌大狀頭幾分鐘咁 日日都成堆藏毒、盜竊要搞)
真 不失為一個好方法 根本得返東張先係民間伸冤地方
就算佢係Cctvb都係咁話
佢出過街嘅topic 先有迴響同跟進
建議報東張西望,等東張西望還你一個公道
報東張 樓主
趁有熱度 順手報多次還你清白
咁肥應該塞唔落
加油!!我同你差唔多遭遇,不過冇你咁嚴重。
我中一果陣,我地學校有個迎新營2日1夜,係返左學一排先有呢個營。好記得果2日,我同班同學玩得好開心。過左大約2星期後,屋企人收到電話,係警察打嚟,內容大致就係話我迎新營當日涉嫌非禮我嘅同班女同學。
第二日,我阿爸帶我去警署落口供。我清楚記得個警察問:「當日,你係食飯期間,摸個女仔陰部及大髀內側。」「係定唔係?」而當日我根本同果個女仔冇任何接觸什至係溝通,我又點樣非禮到佢? 而咁啱營內飯堂冇裝CCTV,而好彩個女仔本身就係傻傻地(不論樣嘢,行為,說話都有啲唐)。
最後嘅解決辦法係,好彩個女仔話佢搵左班主任求救,因為事實上我冇非禮佢,個班主任都實話實說,最後無罪釋放。
我被佢告非禮之後就冇見過佢。過一排個女仔都退埋學。
對於一個中一學生,被人屈非禮,每星期要搭1個鐘車去報到,假日時間就係去差館,屋企人要專登請假陪我去,係一件幾咁慘嘅事。

加油!頂住!我地男人個個都會撐你!
過多一排 甚至可能幾日社會就唔記得你
不過你校園實會仲有好多是非
只要過左學生生涯 慢慢依件事就唔會影響你
https://www.instagram.com/p/C6nyBempn_S/

識睇睇留言,有d 我覺得都幾撚癲
趁有熱度 順手報還多次你清白
好多上咗年紀嘅人師奶睇東張仲多過新聞
你好彩有班主任睇到咋
樓主無人無物一次就中伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞