我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然

1001 回覆
15741 Like 137 Dislike
無錯 無辜嘅更加要伸冤 搵東張西望 再慢慢民事索償
樓主唔好死
要睇住兩隻臭雞點受罪
樓主我信你
你要加油
樓主加油!
無錯
告唔告一回事
最少幫樓主醫返隻腳都好吖
推!!還樓主一個公道
樓主加油
官:絕對相信有人非禮但證據不足以辨認

辯方指活動當晚有2名男子與被告著同色衫、留金色髮 稱被告為「替罪羔羊」

而家係咁架
你前幾年係咪訓左
想知點解咁簡單嘅不在場證據
都有得拗
公開佢地全名同相至少符合公眾利益啦
護理系喎 畢業之後要面對病人
先唔講有冇機會一個唔覺意又屈鳩啲病人非禮佢
單單講誠信問題 你都唔夠膽比呢啲人做護士照顧病人啦
同埋都要比其他學生引以為戒 知道hku入面有呢兩個咁恐怖嘅人 唔應該同佢地有任何接觸
A先係最撚鬼
咩都係佢講
係丫,咁如果以樓主尼個case
若然法官相信佢不在場
咁於是已經係誣告
又唔會即刻捉返原告話佢妨礙司法公正
係尼個位唔太明
唔知樓主調查時有冇提供資料
如果無,咁單方面得victim 證供
DoJ會照砌?
樓主加油
記住你唔係衰人
屈你果幾條女先係仆街
佢地先係應該受折磨嘅人
等候機會
希望有一日會有人搵到果幾個臭閪嘅資料
比全世界知道
香港人善忘,總有人唔記得甚至唔知壇野。樓主改過個名又係一條好漢
好似係咪無交report
尻報警
Doj 做嘢一向鳩流
十年前邪教個單有個polyu nursing搞到人地冇書讀
告番條女,咁撚on9
唔在場都可以俾人屈仲告埋
在場仲有得剩嘅
呢個年頭男仔去玩o camp真係要學識好好保護自己
婦女團體道德綁架有權嘅男性同律政司
話「告返女性誣告,我哋擔心咁樣會令女性唔敢去告男性」
潛台詞即係話
女性要有誣告嘅權利

如果女性冇誣告,點會有證據證明到女性誣告?
香港有單保險女屈男人強姦案
庭上當庭播片踢爆女方講大話
根本冇強姦
但至今仍然未告個女人妨礙司法公正比假口供

成件事就係香港律政司受婦女團體壓力而唔敢去告
你就知香港班婦界先係deep state真正實權
因為班婦團頭頭好多都係班權力階層嘅男性嘅老婆、親人嚟
佢哋返到屋企就會以女性身份道德綁架佢哋
所以有權嘅男性都冇人夠膽出聲去反抗班婦團
其實告唔入嗰邊係咪要俾埋對家律師費?
成件事最唔合理嘅位係認唔到人,然後是旦搵個人嚟告。個女仔作為一個成年人同大學生,咁嘅做法真係好唔成熟。我唔知佢係因為覺得事後蝕底咗俾人,然後想為自己討回公道所以先亂咁告定點。即使當佢冇心屈你,成件事嘅做法都好自私同不負責任。

如果真係覺得有俾人非禮/性騷擾,保護自己嘅最好方法一定係即時篤嗰條友出嚟,或者最起碼都認住嗰個人。咁樣除咗保護自己之外,亦都保護唔關事嘅人。至於psychologist啲問題,每個人嘅接受程度都唔同,如果個女仔真係覺得咁唔appropriate,其實可以選擇唔回答或者建議轉問題,有好多方法可以解決。但既然佢選擇得回答,就好容易俾人有個錯覺佢係唔抗拒。

鄧同學加油,我知呢一刻你覺得好似世界末日,但你要記住你仲有你嘅屋企人同埋愛錫你嘅朋友繼續支持住你。黑暗過會是晨曦,唔好放棄!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞