『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
BNO passport issuing authority 填咩, 得兩個揀, 一係UKPA, UKPS, IPS or HMPO, 一係OTHERS, 我睇過自己舊果本係 British Consulate Hong Kong, GOOGLE 過搵唔到

做咩成日有人問啲咁嘅問題
冇 list 到咪 others 囉,唔係連 others 點解都唔知呀?

今日新BNO終於都到手
全靠巴打教學 真係好詳細

我本舊BNO係BB相,過咗期十幾年,係認唔到自己

咁我7/8交齊資料,連出世紙副本, 佢要求我副簽,但我無理佢就咁吉咗寄畀佢,
連掛號50蚊有找

可以睇返包裹位置,見到14號已經到英國, 17號已經成功簽收,
18號就being processed.
21號已經dispatched
22號收到DHL message 有兩封包裹寄緊嚟, 一封舊BNO,一封新BNO
結果今日已經收到
BNO passport issuing authority 填咩, 得兩個揀, 一係UKPA, UKPS, IPS or HMPO, 一係OTHERS, 我睇過自己舊果本係 British Consulate Hong Kong, GOOGLE 過搵唔到

冇 list 到咪 others 囉,唔係連 others 點解都唔知呀?

OTHERS 全寫係咩??

OTHERS 全寫係咩??

唔係, 我見有D人係 HK Government Office 果D, 以為有唔同, OK 我填返OTHERS

1 take pass
祝各位好運

Btw 第一二版果幾點防偽

油漬嚟㗎

未睇HMPO份guideline前真係以為係油漬

我記得舊post有巴打話英國人隻手唔乾淨搞佢本passport

我好慶自己唔係依個version
本身覺得佢太花
加埋個油漬

不要再說了
拆完信封揭開本passport見到果五點油漬
心情好似坐過山車咁

當時舊登postD人係到hold續bno等新版出

1 take pass
祝各位好運

油漬嚟㗎

我記得舊post有巴打話英國人隻手唔乾淨搞佢本passport

本身覺得佢太花
加埋個油漬

不要再說了
心情好似坐過山車咁

真係好似油漬

1 take pass
祝各位好運

油漬嚟㗎

本身覺得佢太花
加埋個油漬

不要再說了
心情好似坐過山車咁

真係好似油漬

睇一次笑一次

本身覺得佢太花
加埋個油漬

不要再說了
心情好似坐過山車咁

真係好似油漬

睇一次笑一次

嗰種純真真係好似初戀

本身覺得佢太花
加埋個油漬

不要再說了
心情好似坐過山車咁

真係好似油漬

睇一次笑一次

明明visa page整得咁靚
唔知邊條撚樣諗油漬當防偽出嚟
頂 原來油漬係防偽
我仲以為借完比個fd 睇, 佢手唔乾淨整污糟
頂 原來油漬係防偽

副署 揸BNO既professional可以幫手簽架可?
今日新BNO終於都到手
全靠巴打教學 真係好詳細

我本舊BNO係BB相,過咗期十幾年,係認唔到自己

咁我7/8交齊資料,連出世紙副本, 佢要求我副簽,但我無理佢就咁吉咗寄畀佢,
連掛號50蚊有找

可以睇返包裹位置,見到14號已經到英國, 17號已經成功簽收,
18號就being processed.
21號已經dispatched
22號收到DHL message 有兩封包裹寄緊嚟, 一封舊BNO,一封新BNO
結果今日已經收到

有無寄老豆老母出世紙 / 結婚證

無,有寄埋老母身份證

英國國籍喎
頂 原來油漬係防偽

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/473495/HMPO_magazine.pdf
介紹防偽特徵

可以
我朋友係BNO holder
頂 原來油漬係防偽

你有冇屌鳩你朋友整污糟
我本舊BNO係BB相,過咗期十幾年

咁我10/8交齊資料,連出世紙, 佢要求我副簽,搵個BC簽咗寄畀佢,
空郵掛號四十幾蚊

可以睇返包裹位置,見到15號已經到英國, 16號已經成功簽收,
17號就being processed.

到25號都冇轉過

咁我10/8交齊資料,連出世紙, 佢要求我副簽,搵個BC簽咗寄畀佢,
空郵掛號四十幾蚊

可以睇返包裹位置,見到15號已經到英國, 16號已經成功簽收,

到25號都冇轉過

嘻嘻
可能最近多case

空郵掛號四十幾蚊

到25號都冇轉過

同你一樣,16號至而家都仲係 being processed
11/8寄
所有要交既野 + 出世紙COPY +搵左無BNO 但係professional既朋友副簽
今日轉左dispatched 喇
11/8寄
所有要交既野 + 出世紙COPY +搵左無BNO 但係professional既朋友副簽

有無交父母D文件?
11/8寄

有無交父母D文件?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞